Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ποια είναι η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία από την «ψυχρή εισβολή»-Μεγάλο πρόβλημα με τα «ανεμοσούρια» - Τι λέει η Περιφέρεια

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου.
Τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι αλατιέρες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας.


Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου από ανεμοσούρια σε σημεία όπως, το Βατερό, η Ξηρολίμνη, το Μαυροδένδρι, ο δρόμος προς τη Νεράιδα Σερβίων καθώς και σε άλλα σημεία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι επερχόμενες χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν το επόμενο 48ωρο καθιστούν επικίνδυνη την οδήγηση χωρίς χιονολάστιχα και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο κ. Ηλίας Κάτανας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε:

«Τα συνεργεία δίνουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για να παραμείνουν οι δρόμοι καθαροί και να μην υπάρχει κίνδυνος για τους οδηγούς.Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τα ανεμοσούρια τα οποία, ενώ καθαρίζουμε σε μία ώρα έχουμε πάλι πρόβλημα. Γι “αυτό συνιστούμε μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, αν δε υπάρχει σοβαρός λόγος μετακίνησης, να μην μετακινούνται άκοπα για το επόμενο 48ωρο στο οποίο θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Οι μετακινήσεις των οδηγών να γίνονται αποκλειστικά και μόνο με χιονολάστιχα ή
με αντιολισθητικές αλυσίδες , σε καμία περίπτωση χωρίς αυτά».



kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου