Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: Νέο κύμα με χιόνια και καταιγίδες – Παγωμένο μένει το θερμόμετρο

- Αναλυτικά ο χάρτης με τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα - Που θα χιονίσει και που θα πέσουν βροχές και καταιγίδες
- Στην κατάψυξη μέχρι και αύριο το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Μέχρι και 8 Μποφόρ οι άνεμοι στα πελάγη
- Προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λέσβο, Σκόπελο, Αλόνησο, Ιωάννινα
- Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού



Πολλά χιόνια θα πέσουν κυρίως στα δυτικά σήμερα, ενώ τα φαινόμενα αργότερα μέσα στην ημέρα θα πλήξουν και τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Την ίδια το θερμόμετρο θα παραμείνει αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς κάνοντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη.
Ο παγετός μένει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως στα νότια η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο. Την ίδια ώρα όμως έρχονται και βροχές και καταιγίδες.

Οι θερμοκρασίες σήμερα στη μία το μεσημέρι:


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017) θα σημειωθούν:
Α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι περιοχές όπου αναμένεται να πέσουν χιόνια:


Ήδη στα Ιωάννινα το χιόνι μέσα στην πόλη έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες τα 30 με 40 εκατοστά, ενώ τα σχολεία και το πανεπιστήμιο δεν θα λειτουργήσουν. Μάχη δίνει η Περιφέρεια να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Λίγο πριν τις 10 το πρωί έκλεισε η Αντιρρίου - Ιωαννίνων 

Πηγή φωτογραφίας epirus-tv-newsΠηγή φωτογραφίας epirus-tv-news
Πολλά τα προβλήματα και στην Θεσσαλονίκη όπου ακόμα και ο ΟΑΣΘ έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο ανάγκης προκειμένου να μπορούν να κινηθούν τα λεωφορεία. 

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -06 (μείον 6) έως 00 (μηδέν) βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά κατά τόπους πυκνές στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα βόρεια.Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις βορειότερες περιοχές.Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 γρήγορα 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βελτίωση τη νύχτα.Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -07 (μείον 7) έως 00 (μηδέν) βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 12-01-2017
Καιρός: στο ανατολικό Αιγαίο βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Στερεά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: σε άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

 

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου