Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Φρέσκια χιονόπτωση στην Κοζάνη, χιόνι και τους γύρω νομούς - Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με απαραίτητη τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων (ή τουλάχιστον χιονολάστιχων) σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου είναι η κατάσταση το πρωί της Τρίτης στο Νομό Κοζάνης, λόγω του χιονιού που πέφτει από τα ξημερώματα.



Η πόλη της Κοζάνης ντύθηκε ξανά στα λευκά, ενώ χιονίζει σε όλο το νομό και τη Δυτική Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στους δρόμους, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, σε ό,τι αφορά το Νομό Κοζάνης, η Εγνατία οδός αλλά και ο κάθετος άξονας είναι καθαροί.

Επίσης καλή είναι η κατάσταση και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, με εξαίρεση από το 30ο μέχρι και το 50 χιλιόμετρο Κοζάνης – Λάρισας (προς Σαραντάπορο), όπως επίσης από το 50ο μέχρι και το 97ο της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων και τέλος στο 140 μέχρι και το 43ο της Εθνικής οδού Κοζάνης-Φλώρινας. Στα εν λόγω σημεία οι οδηγεί πρέπει να κάνουν χρήση αλυσίδων 9ή τουλάχιστον χιονολάστιχων).

Στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο, η κατάσταση από τη χιονόπτωση είναι καλή , εκτός από τις περιοχές σε Εορδαία και Νεάπολη, όπου χιονίζει περισσότερο και απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Στα Γρεβενά, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, ενώ αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτείται σε όλο το υπόλοιπο οδικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Οι φωτογραφίες είναι από την πόλης της Κοζάνης, και τον Ξενία, πρωί Τρίτης:





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου