Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Πότε το άρρωστο παιδί δεν πρέπει να πάει σχολείο

Τα περισσότερα παιδιά αρρωσταίνουν συχνά μέσα στο χρόνο, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ακόμη ανώριμο για να αντιμετωπίσει τους ιούς.
Τις περισσότερες φορές ωστόσο, οι γονείς δεν είναι σίγουροι πότε το παιδί μπορεί να πάει σχολείο και πότε πρέπει να μείνει στο σπίτι προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή του.


Σύμφωνα με τους εδικούς της Κλινικής Μάγιο υπάρχουν σημάδια που δείχνουν αν το παιδί ταλαιπωρείται από κοινό κρυολόγημα ή αντιμετωπίζει κάτι σοβαρότερο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των μικρών παιδιών δεν έχει μάθει να αναγνωρίζει και να αντιστέκεται στους περισσότερους κοινούς ιούς. Αυτός είναι και λόγος που μέχρι την ηλικία των 8 ετών τα παιδιά φέρνουν στο σπίτι όλους τους ιούς που κυκλοφορούν στο σχολείο.

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να ταλαιπωρούνται από κρυολόγημα κατά μέσο όρο 6-8 φορές τον χρόνο.

Σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο, σε γενικές γραμμές τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στο σπίτι όταν δεν αισθάνονται αρκετά καλά για να συμμετάσχουν στις καθημερινές δραστηριότητες και δεν βρίσκονται σε εγρήγορση για να μάθουν ή να παίξουν.

Κρατήστε το παιδί σας στο σπίτι, εάν:

- Κάνει εμετό και δεν μπορεί να ανεχθεί οποιαδήποτε τροφή ή υγρό.

- Έχει έντονο βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή.

- Υποφέρει από διάρροιες.

- Έχει πυρετό πάνω από 38,3 °C.

- Έχει ψείρες.

- Έχει δερματικά εξανθήματα.

- Έχει ανοιχτές πληγές στο στόμα.

- Υποφέρει από κοιλιακό άλγος που διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες.

- Έχει μεταδοτική ασθένεια, όπως ανεμοβλογιά κλπ

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, ο έντονος πόνος στο αυτί, η έντονη καταρροή και η σοβαρή κεφαλαλγία σε συνδυασμό με πυρετό είναι σημάδια ότι το παιδί χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση στο σπίτι.

Για να προστατεύσετε τα παιδιά από τη γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, εξασφαλίστε ότι πλένουν καλά τα χέρια τους.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για περίπου 20 δευτερόλεπτα ή για όσο διάστημα χρειάζεται το παιδί να τραγουδήσει το "Happy Birthday" δύο φορές, είναι αρκετό για να απαλλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος των μικροβίων που προκαλούν το κρυολόγημα.



onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου