Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι. Βίντεο - ντροπή

Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. 
Είναι λογικό να ζούμε εδώ;

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημοσίευση φωτογραφιών στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο το βίντεο πρόσφυγα που μιλάει γαλλικά και καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στις σκηνές που είναι στην κυριολεξία θαμμένες κάτω από το χιόνι, κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο πρόσφυγας ο οποίος πιθανότατα -λόγω της γαλλικής γλώσσας που χρησιμοποιεί- είναι από την Αλγερία ή το Μαρόκο, ξεκινά το βίντεο που τράβηξε με το κινητό στις 7 Ιανουαρίου, λέγοντας:

«Στη Μόρια, στην Ελλάδα, δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι» και συνεχίζει: «Γιατί δεν μπορούμε να φύγουμε από εδώ; Γιατί να ζούμε εδώ σε αυτές τις συνθήκες; Σε αυτές εδώ τις συνθήκες! Είναι αδύνατον, Θεέ μου! […] Είναι φυσιολογικό αυτό;! […] Δεν μπορούμε να ζούμε σαν στοιβαγμένα πτώματα. Είναι λογικό να ζούμε εδώ; Αφήστε μας να φύγουμε! Γιατί κρατάτε τους ανθρώπους εδώ; Ακόμη και τα σκυλιά ζουν καλύτερα! Κοιτάξτε πώς είμαστε, κοιτάξτε μας εδώ πέρα. Είναι αυτό λογικό, ε; Κερδίζετε με εμάς, κάνουν χρήματα από εμάς. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, τι είναι λογικό εδώ μέσα;».

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύει πως ποτέ δεν απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να μπουν στον καταυλισμό και ως απόδειξη δίνει τη ζωντανή σύνδεση που έκανε η ΕΡΤ το βράδυ τη Δευτέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Πάντως, ο Γιάννης Σινάνης από το lesvosnews.gr σε ζωντανή σύνδεση με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχείρησε το πρωί της Τρίτης να μπει στη Μόρια, αλλά οι αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο.

 




thecaller

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου