Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο Έλληνας «γιος» του Τραμπ που διχάζει την Αμερική

Ποιος είναι ο γοητευτικός νεαρός με τις ακραίες θέσεις για τα... μάτια του οποίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί ένα πανεπιστήμιο

O ελληνικής καταγωγής Μίλo Γιαννόπουλος (Milo Yiannopoulos) μπορεί να μην είναι φυσικό τέκνο του Ντόναλντ Τραμπ -ακόμη και αν ο ίδιος άλλαξε εμφάνιση και έβαψε μαλλιά για να του μοιάσει- είναι όμως γνήσιο πνευματικό του παιδί.

Είναι ο Έλληνας που διχάζει την Αμερική. Είναι ένας γοητευτικός προπαγανδιστής της ρητορικής του μίσους στο πιο δυναμικό τμήμα των ψηφοφόρων, στους νέους ανθρώπους. Το αποκαλούν σαν καθαρόαιμο τρολ που ξέρει να προκαλεί και να δημιουργεί εντυπώσεις. Να στρέφει, με μαεστρία, τα φώτα πάνω του και να απολαμβάνει τη δημοσιότητα.

Για τα όμορφα μάτια του και μόνο ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ένα ολόκληρο πανεπιστήμιο ότι θα του κόψει τη χρηματοδότηση, γιατί εξαγριωμένοι φοιτητές δεν τον άφησαν να μιλήσει, προκάλεσαν επεισόδια και ο Μίλο φυγαδεύτηκε για να γλιτώσει τα χειρότερα...

Πάντως πριν λίγες μέρες πήρε μερικά όμορφα αγόρια, έβγαλαν τις μπλούζες τους και ξεκίνησαν να χτίζουν και το τείχος του Τραμπ...


Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πρέπει να πούμε ότι ο Μίλο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Ο πατέρας του Έλληνας και η μητέρα του Βρετανίδα. Οι γονείς του χώρισαν και ο Μίλο μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και σπούδασε. Η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και ο Μίλο πέρναγε αρκετό χρόνο με τη γιαγιά.

Ο ίδιος λοιπόν δηλώνει δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας και είναι ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel» το οποίο πούλησε πριν μερικά χρόνια ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός συντάκτης της ακροδεξιάς ιστοσελίδας «Breitbart.com» στις ΗΠΑ την οποία σήμερα διοικεί.

Ο «daddy» Ντόναλντ Τραμπ και οι παχύσαρκοι




Ο Μίλο απογειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας του Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι τότε ήταν απλά ένα ακροδεξιό τρολ. Τώρα είναι  ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ- τον οποίο αποκαλεί «daddy»- και βεβαίως προκαλεί και για τις ακραίες, επιθετικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετοί  μάλιστα έμαθαν γι αυτόν όταν κατάφερε να «αποβληθεί» από το Τwitter εξαιτίας αναρτήσεων του ιδίου και των ακολούθων του σε βάρος της πρωταγωνίστριας της ταινίας «GhostBusters», Λέσλι Τζόουνς. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κρίθηκε ως υπεύθυνος για «υποκίνηση ή/και συμμετοχή σε αναρτήσεις με στόχο την κακοποίηση ή παρενόχληση άλλων».

Οι εκκεντρικές συνήθως εμφανίσεις του συχνά προκαλούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έντονες συγκρούσεις με φεμινίστριες, ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ συγκεντρώνει πάντα ένα πιστό συντηρητικό έως και ακροδεξιό ακροατήριο.

Τάσσεται φανατικά κατά του «τρίτου κύματος» του φεμινισμού, του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των παχύσαρκων, των... φτωχών αλλά ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» και δηλώνει πως ανήκει στο ρεύμα της «εναλλακτικής δεξιάς».

«Είμαι ο Milo Yiannopoulos και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μπαμπάς μου». Το πρόσωπο που λανσάρει ο Γιαννόπουλος είναι αλαζονικό, όμως στους κόλπους της συγκεντρώνονται πολλοί νέοι λευκοί άντρες κάτι που της προσδίδει αυξημένη δυναμική και τη δυνατότητα να επηρεάσει καθοριστικά τη ρητορική και την πολιτική των ρεπουμπλικάνων.

Το παιχνίδι με την σεξουαλικότητά του



Είναι gay ή straight; Προφανώς και αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν εκτός από τον ίδιο και τους συντρόφους του... Όμως όπως ξέρει να κάνει πολύ καλά, ως ένα καθαρόαιμο τρολ, παίζει ακόμη και με αυτό το θέμα. Τη σεξουαλικότητα.

Μόνος του, για να προκαλέσει όσο περισσότερο μπορεί, δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν τροφή για σχόλια.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πώς επέλεξα να γίνω gay. Ήταν από αντίδραση στους γονείς μου που ανήκαν στη λευκή μεσαία τάξη. Κάποια μέρα, όταν ήμουν 15 μπήκαν στην κρεβατοκάμαρά μου και με βρήκαν στο κρεβάτι με ένα μαύρο έμπορο ναρκωτικών». Αυτές είναι οι λέξεις που μόνος του επέλεξε να γράψει (χωρίς να ερωτηθεί από κανέναν) σε άρθρο του με το οποίο είπε να ανακοινώσει ότι αποφάσισε να προσπαθήσει να σταματήσει να είναι ομοφυλόφιλος. «Ήρθε η ώρα να γίνω ένας λευκός straight άνδρας», εξηγεί, διότι στην εποχή μας είναι πιο εύκολο πια να είσαι gay».

Όσο για το αν είναι ρατσιστής ο ίδιος λέει: «Προφανώς και δεν είμαι. Έχω πάει με πολλούς μαύρους άντρες». Κι επειδή εκείνες που κατά τον ίδιο τον μισούν περισσότερο είναι οι φεμινίστριες διότι «φοβούνται τα ανδρικά πέη», ανακοίνωσε περήφανα ότι μίσθωσε ως σωματοφύλακα τον μαύρο πορνοστάρ με το μεγαλύτερο πέος στη βιομηχανία του πορνό, για να τον συνοδεύσει σε μια συνάντηση video gamers.


Από αυτά όλα λοιπόν ζει ο Μίλο Γιαννόπουλος και κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει. Όσο προκαλεί τα μίση, άλλο τόσο προκαλεί και τα πάθη...

Ένα πιόνι στα χέρια του Τραμπ;

Το τελευταίο διάστημα, έχει ξεκινήσει να επισκέπτεται Πανεπιστήμια της Αμερικής με σκοπό να διαδώσει τις «ιδέες» του στους φοιτητές, έχοντας πλέον και τις «πλάτες» της εκλογής Τραμπ στην προεδρία.

Η ομιλία του στο πανεπιστήμιο Davis είχε ακυρωθεί πριν λίγο καιρό εξαιτίας ηχηρών επεισοδίων ενώ στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την προγραμματισμένη ομιλία του ακροδεξιού Γιαννόπουλου. Φωτιές, επεισόδια, ένταση, έφεραν τελικά την ακύρωση της ομιλίας.

Ο Γιαννόπουλος βγήκε στη συνέχεια στο YouTube, για να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Κατηγόρησε αριστερές και φεμινιστικές οργανώσεις, τα μέλη του κινήματος Black Live Matter και την «άκρα αριστερά» πως τα τελευταία χρόνια εναντιώνονται στην ελευθερία του λόγου…



Και υποστήριξε επίσης ότι αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. «Απλά δεν αφήνουν κανέναν ομιλητή στην πανεπιστημιούπολη, ακόμα και κάποιον χαζό, άκακο και gay σαν εμένα. Δεν θα αφήσουν τους φοιτητές να ακούσουν κάτι άλλο, τους τρομοκρατεί η άλλη άποψη» υποστήριξε.

Ωστόσο όλο αυτό το σκηνικό ήταν αρκετό για να δηλώσει ο πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ, πως σκέφτεται σοβαρά να διακόψει τη χρηματοδότηση στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ…

«Αν το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου και προάγει τη βία προς αθώους πολίτες οι οποίοι απλά έχουν διαφορετικές ιδέες τότε μήπως δεν πρέπει να έχει κρατική επιχορήγηση;» έγραψε ο Τραμπ.

Η ιστοσελίδα Breitbart, όπου αρθρογραφεί ο Μίλο Γιαννόπουλος είχε υποστηρίξει ένθερμα την υποψηφιότητα Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο πρώην επικεφαλής του site, Στιβ Μπάνον, είναι πλέον ο σύμβουλος στρατηγικής του νέου Αμερικανού προέδρου.






newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου