Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

“Drive your life”:Μια διεθνής ανταλλαγή νέων με θέμα την οδική ασφάλεια στη Δυτική Μακεδονία

Στα τέλη Οκτωβρίου διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία μια διεθνής ανταλλαγή νέων με τίτλο “Drive your life” με θέμα την οδική ασφάλεια, από τον οργανισμό HELLAS FOR US με χρηματοδότηση του Erasmus+.
Συγκεκριμένα στις 23-31/ 10 το Σπήλαιο Γρεβενών φιλοξένησε 30 νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπου έμαθαν χρήσιμα πράγματα για την οδική ασφάλεια, γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου, μαγεύτηκαν από την Ελληνική φύση και φιλοξενεία και
 πρoώθησαν μία διαφορετική εικόνα της Ελλάδας.


 Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρουσιάστηκαν μαθήματα πρώτων βοηθειών από τον καθηγητή Κ. Μαργαρίτη, ενώ μιλήσαν και οι εκπρόσωποι του ΚΠΕ Γρεβενών για την βιοποικιλότητα του τόπου και η Τροχαία για τη θεματική του προγράμματος. Παράλληλαν οι νέοι επισκεύθηκαν σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας, όπως τα Μετέωρα και το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλειάς, ενώ περιηγήθηκαν στο φαράγγι της Πορτίτσας και στην Πόλη των Γρεβενών.

Οι συμμετέχοντες μέσω της ανταλλαγής επιδιώκουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τη σημασία της ασφαλούς οδήγησης, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά. Για αυτό το λόγο θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο 18-19/02/2017 στις Κεντρικές Πλατείες της Κοζάνης και των Γρεβενών, όπου θα μοιράσουν έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με αυτή τη δράση και κονκάρδες για να υπενθυμήσουν στους οδηγούς και στους συνεπιβαίνοντες τη σημασία της οδικής ασφάλειας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους.



Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει εθελοντικά στη δράση του οργανισμού HELLAS FOR US μπορεί να αποστείλει email στην ηλεκτρονική διεύθυνση hellasforus@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου