Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Καστοριά: Το κελί-φρούριο του ειδικού φρουρού και το πάθος για τα τυχερά παιχνίδια

Σε «αποστειρωμένο» περιβάλλον στις φυλακές Φελιού στα Γρεβενά οδηγήθηκε τη Δευτέρα ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά.



Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν λόγοι αυξημένων μέτρων ασφαλείας, υπό το φόβο επίθεσης μέσα στις φυλακές κατά του αστυνομικού, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 είχε πυροβολήσει τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη. Για το λόγο αυτόν έχουν δοθεί εντολές αυξημένης επιτήρησης του κελιού του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, μετά από την μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες, ο 30χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Τόσο κατά την έλευσή του στο δικαστικό μέγαρο όσο και κατά τη μεταγωγή του τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Ο αστυνομικός επιμένει ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πληροφορίες από το συναδελφικό του περιβάλλον, αναφέρουν ότι ο 30χρονος συνήθιζε να παίζει τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας κάρτες τις οποίες ενδεχομένως είχε υπερχρεώσει.

Μάλιστα αναφέρεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο δράστης είχε καταγγείλει ότι κάποιος είχε χακάρει την κάρτα του και έκανε αγορές ερήμην, κάτι που τελικά δεν αποδείχθηκε.

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι κατά πόσο τα χρέη του – που πιθανότατα οφείλονται στον τζόγο – όντως τον οδήγησαν στην απόπειρα ληστείας, η οποία από τη σειρά λαθών που έκανε φαίνεται πως δεν ήταν προμελετημένη. Σαφείς απαντήσεις θα δώσει ωστόσο, το αποτέλεσμα της άρσης του απορρήτου, βάσει του οποίου θα διαπιστωθεί αν θύτης και θύμα γνωρίζονταν.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι η ψυχραιμία που διατηρεί καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από τη σύλληψη μέχρι την προφυλάκισή του.

Στο πλευρό του καθ’ομολογία δράστη βρίσκονται ο πατέρας και η μητέρα του, ενώ ο δικηγόρος του δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.

Χθες, λίγο αφού οδηγήθηκε ο 30χρονος στον Ανακριτή, οδηγοί ταξί πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου με τα οχήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τον άδικο χαμό του 52χρονου.

Ο αδερφικός φίλος του ταξιτζή «σπάει» την σιωπή του: Δεν ήξερε τον ειδικό φρουρό

Ο αδερφικός φίλος του θύματος ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες δεν γνωρίζονταν. Συγκεκριμένα, όπως λέει ο Νίκος Τοτονίδης, συνάδελφος και φίλος του δολοφονημένου οδηγού ταξί, είναι βέβαιο πως το θύμα δεν γνώριζε τον δράστη: «Καμία σχέση! Καμία σχέση απολύτως. Δηλαδή και ένας λόγος που ζήτησα να βγω στα ραδιόφωνα, ήταν για να σταματήσουν όλα αυτά τα ανυπόστατα που ακούγονται. Να σταματήσουν τα κουτσομπολιά που πληγώνουν τη φήμη του Κοσμά και τη φήμη της οικογένειας. Ο δολοφόνος δεν είχε καμία σχέση με τον Κοσμά. Μπορεί να τον ήξερε φατσικώς. Αυτό. Ο Κοσμάς ήταν ένας άψογος χαρακτήρας.Η αστυνομία να βοηθήσει να βρεθεί η αλήθεια. Να τελειώνουν τα σενάρια», λέει και συνεχίζει:

«Δύο ώρες μιλούσαμε την προηγούμενη ημέρα στο τηλέφωνο. Ήταν και πρόεδρος του σωματείου του συνδικαλιστικού. Πάντα για τη δουλειά μας, πώς θα τα καταφέρουμε αυτές τις δύσκολες εποχές που έχει πέσει ο τζίρος μας. Τα λέγαμε όλα, δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν τον ήξερε σίγουρα τον δολοφόνο!»

Μάλιστα, ο φίλος του θύματος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο δράστης επέλεξε το συγκεκριμένο ταξί στην τύχη: «Ήταν δύο ταξί στις εργατικές. Ο ένας ταξιτζής έφυγε δρομολόγιο και με το που έμεινε μόνος του ο Κοσμάς, μπήκε σε αυτόν. Θεωρούμε ότι ήθελε ένα ταξί και να μην υπάρχει μάρτυρας».

Ο ίδιος λέει πως ανησύχησε για τον φίλο του, όταν επικοινώνησε μαζί του ο γιος του και του είπε ότι δεν απαντάει στο τηλέφωνο: «Δεν υπήρχε περίπτωση να μην απαντάει τηλέφωνο και είπα ότι κάτι συμβαίνει». Ο φίλος του ταξιτζή πήγε στο σημείο της δολοφονίας μαζί με την οικογένεια. Λέει ότι το κινητό του θύματος ήταν ακόμα ανοιχτό.

«Τα λεφτά του ήταν πάνω του. Βρέθηκαν απείραχτα τα λεφτά. Αυτή την ενημέρωση έχω… Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι τον είχε βγάλει ο ίδιος (ο δραστης) από το όχημα, στο όχημα ήταν κλειστές οι πόρτες και κλειδωμένο. Το αμάξι είναι απείραχτο και κλειδωμένο. Τον πυροβόλησε έξω από το αυτοκίνητο, το αμάξι είναι πεντακάθαρο, δεν έχει τίποτα μέσα. Όλα έγιναν έξω. Η εικόνα και η εντύπωση που δόθηκε ήταν αυτή».

Μάλιστα λέει στο alphafm, ότι όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, «όλοι το μυαλό μας πήγε στον μανιακό των Αθηνών γιατί όλα τα αυτοκίνητα που χτυπάει είναι… (μάρκα αυτοκινήτου) και την ίδια μάρκα είχε και το θύμα. Όλοι κάνουν συνειρμούς εκείνη τη στιγμή. Αλλά δε μπορούσαμε να φανταστούμε ότι από την Κηφισιά θα έρθει στην Καστοριά».






με πληροφορίες από,  cnn, antenna, etypos, protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου