Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

3.075 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ 790 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας




Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων με τις Πανελλήνιες 2017 από το υπουργείο Παιδείας και το ΥΠΠΕΘ έχει επίσης μπει στην τελική ευθεία προετοιμασίας των τεχνικών λεπτομερειών, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη διεξαγωγή των εξετάσεων. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 έχουμε 42850 εισακτέους στα Πανεπιστήμια και 26640 στα ΤΕΙ. Δηλαδή συνολικά έχουμε 69490 εισακτέους. Αντίστοιχα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 είχαμε 43855 εισακτέους στα Πανεπιστήμια και 26130 στα ΤΕΙ. Δηλαδή είχαμε συνολικά 69985 εισακτέους.
Για την κατανομή του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα έχουν ληφθεί υπόψη τα εξής κριτήρια: 1. οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις της χώρας 2. οι εισηγήσεις των τμημάτων, ιδίως εκείνων στα οποία προβλέπονται εργαστηριακά μαθήματα και για τη λειτουργία των οποίων τεκμηριώθηκαν σοβαρές δυσκολίες 3. η ανάγκη αποκατάστασης μιαςισορροπίας στην αναλογία των θέσεων που προσφέρονται στους υποψήφιους των τριών ομάδων προσανατολισμού 4. οι στατιστικές των μετεγγραφών φοιτητών/τριών.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή, όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες του Υπουργείου Παιδείας, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πηγαίνει για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά η μερίδα του λέοντος των φοιτητών, μιας και θα εισαχθούν 3.075 φοιτητές στα 14 συνολικά τμήματά του σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα. Οι περισσότεροι εισακτέοι πηγαίνουν στο τμήμα του ΤΕΙ Λογιστικής ενώ ακολουθεί η Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αξίζει να αναφερθεί πως 100 εισακτέοι πηγαίνουν στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου Καστοριάς που επανέρχεται στα μηχανογραφικά!

Ο εν λόγω αριθμός εισακτέων στα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι στα περυσινά επίπεδα και αναμένεται να καλυφθούν οι περισσότερες εκ των θέσεων όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, θα υποδεχθεί το ερχόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο 790 φοιτητές στα τμήματά του ανά την περιφέρεια , με τους περισσότερους να πηγαίνουν στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Φλώρινας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων ζητούν πάντα λιγότερο αριθμό φοιτητών από όσους εν τέλει έρχονται, μιας και οι χρηματοδοτήσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ολοένα και μειώνονται.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες .







prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου