Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο τρομοκράτης του Λονδίνου - Βίντεο

Γνωστός στις βρετανικές Αρχές ήταν ο τρομοκράτης που αιματοκύλισε το Λονδίνο, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με με τη ιταλική εφημερίδα La Stampa πρόκειται για τον Αμπού Ιζαντίν.


Ο Αμπού Ιζαντίν (ο οποίος γεννήθηκε ως Τρέβορ Μπρούκς από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Χάκνεϊ του Ανατολικού Λονδίνου.

Ο Αμπού Ιζαντίν, σύμφωνα με την Wikipedia, ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Ιζαντίν είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο στις 22/3 κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή 3 ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.

Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκηρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube όπου περιέγραφε, λόγου χάρη, τί είδους στρατιωτικές τακτικές πρέπει να ακολουθήσει το Ισλαμικό κίνημα

Επίσης, είχε δώσει στο παρελθόν συνέντευξη και στο Vice

Επίσης, στο youtube είναι αναρτημένα πολλά βίντεο με περιστατικά όπου εμπλέκεται ο ίδιος να μιλάει σε συγκεντρώσεις στο Λονδίνο.







thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου