Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Πανελλαδικές 2017: Τι αλλάζει στο παρά πέντε. Τη Δευτέρα οι αποφάσεις

Δυνατότητα εξέτασης και σε πέμπτο μάθημα την τελευταία στιγμή δίνει το υπουργείο Παιδείας στους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Όπως δήλωσε εχθές στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει ξανά η αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017 για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο εξεταζόμενο μάθημα.


Η απόφαση ελήφθη μετά τη σύγχυση που έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα με την μείωση έως και 21% των θέσεων στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Το δώρο ωστόσο ενός επιπλέον επιστημονικού πεδίου θεωρείται άνευ αντικρίσματος καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατον να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι εντός ενός διμήνου σε ένα επιπλέον μάθημα.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει με τους γονείς να κάνουν λόγο για πολιτικό τερτίπι καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει.

Για απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας και εμπαιγμό 90.000 υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας.

Τονίζει ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τη βάναυση - και άνευ προηγουμένου - μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης.

Γαβρόγλου: Τη Δευτέρα η απόφαση για τη μείωση των εισακτέων σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

Την έκδοση υπουργικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα, που θα αφορά την μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές, ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η υλοποίηση της απόφασης για τη μείωση των εισακτέων θα γίνει σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των νέων παιδιών και συνέστησε «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέταση και σε 5ο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ο υπουργός Παιδείας είπε πως αφορά μόνο την Ιατρική.

«Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή , μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα», συνέχισε προσθέτοντας πως «ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».
news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου