Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Αφυδάτωση: 8 τροφές για να αναπληρώσετε τα υγρά του οργανισμού

Ο κίνδυνος απώλειας υγρών γίνεται μεγαλύτερος το καλοκαίρι κυρίως λόγω της εξάτμισής τους μέσω του ιδρώτα.
Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, κόπωση, ζάλη, μυϊκές κράμπες και άλλα συμπτώματα.

Ένας γενικός κανόνας για να αποφύγετε την αφυδάτωση είναι η κατανάλωση οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα. Παράλληλα, μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές που θα σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε γρηγορότερα τα χαμένα υγρά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό.

Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά τους θα αναπληρώσουν τους ηλεκτρολύτες που χάνετε μέσω του ιδρώτα και θα συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Πεπόνι

Αποτελείται κατά 90% από νερό γι’ αυτό αποτελεί ιδανική τροφή για ενυδάτωση. Επιπλέον, αναπληρώνει γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου.

Μούρα

Περιέχουν έως και 92% νερό και είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, οι οποίες τους δίνουν το έντονο χρώμα τους. Βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής.

Σούπα

Περιέχει νάτριο (αλάτι), που είναι ο πιο βασικός ηλεκτρολύτης του οργανισμού. Φροντίστε να περιέχει λαχανικά τα οποία προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

Δημητριακά

Δημητριακά όπως η κινόα, το ρύζι και η βρώμη, απορροφούν στο μαγείρεμα νερό, το οποίο κατά τη χώνεψη απορροφά το σώμα σας. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης.

Πιπεριές

Αποτελούνται κατά 92% από νερό και είναι γεμάτες με βιταμίνες C και Α.

Μαρούλι

Η ποικιλία iceberg αποτελείται κατά 96% από νερό, αλλά και οι άλλες ποικιλίες προσφέρουν ενυδάτωση και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Αγγούρια

Είναι εξίσου πλούσια σε νερό με το μαρούλι, ενώ η φλούδα τους περιέχει διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο συμβάλλει στην ελαστικότητα των αρθρώσεων και την υγεία των νυχιών και του δέρματος.

Σέλινο

Αποτελείται κατά 95% από νερό, δεν έχει θερμίδες και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.



πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου