Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κοζάνη: Αρχίζουν την Τρίτη οι εγγραφές για νήπια και μαθητές

Την προσοχή των γονέων για την έγκαιρη εγγραφή των νηπίων και των μαθητών στα σχολεία, επέστησε προς τους γονείς ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για το σχολικό έτος 2017-2018 οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 2 Μαΐου έως και 19 Μαΐου.
Για πρώτη φορά οι εγγραφές γίνονται τόσο νωρίς και θα ολοκληρωθούν ως της 19 Μαϊου, ενώ στόχος είναι σύμφωνα με τον ίδιο, να γίνει καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Για τα δημοτικά, κάθε γονέας απαιτείται να προσκομίσει συγκεκριμένα πιστοποιητικά, μάλιστα για το πιστοποιητικό γέννησης όπως και πέρυσι ο γονέας υποβάλει απλά την αίτηση και αυτό το αναζητεί ο διευθυντής του σχολείου. Απαραίτητα είναι και το βιβλιάριο υγείας για τα εμβόλια, αλλά και το ατομικό δελτίο υγείας, το οποίο μπορεί να προσκομιστεί. Επίσης, αποδεικτικό για τη διεύθυνση κατοικίας, αλλά και βεβαίωση φοίτησης στο νηπιαγωγείο. Στα δημοτικά εγγράφονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2011.

Για τα νήπια, σύμφωνα με τον ίδιο, εγγράφονται όσα παιδιά γεννήθηκαν το 2012 στα μεγάλα νήπια και 2013 στα μικρά. Όμοια και τα δικαιολογητικά για τα νήπια. Αυτό το σύντομο του χρονικού διαστήματος για τις εγγραφές εφαρμόζεται για πρώτη χρονιά , με στόχο να μην υπάρξουν κενά τον Σεπτέμβριο.

Ως προς το πρόγραμμα λειτουργίας δεν υπάρχουν αλλαγές μέχρι στιγμής, αλλά για τις εγγραφές, προκειμένου να υπάρξει ισομερής κατανομή, οι γονείς που θα εγγράψουν νήπια σε ενοικιαζόμενους χώρους, έχουν τη δυνατότητα να τα εγγράψουν στο 22ο πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο της ΖΕΠ. Λειτουργεί ήδη, σε έναν υπέροχο χώρο – στολίδι στη πόλη.
 Η μεταφορά των παιδιών είναι διασφαλισμένη προς το 22ο νηπιαγωγείο, ενώ δίπλα θα λειτουργεί και το 19ο δημοτικό στη ΖΕΠ. Στο σχολείο που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά θα εγγραφούν τα παιδιά της ΖΕΠ, του Πρωτοχωρίου και του Αργίλου. Τον επόμενο μήνα θα γίνουν υποχρεωτικά οι μεταγραφές από τα σχολεία της Κοζάνης που εξυπηρετούν τώρα τις ανάγκες του σχολείου της ΖΕΠ, το οποίο θα ξεκινήσει τώρα.

Για τα ολοήμερα δημοτικά, υπάρχει αναμονή νέων οδηγιών, ενώ μέχρι στιγμής ισχύουν οι περυσινές εγκύκλιοι.



πρωινός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου