Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τα 6 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το google maps

Πότε άνοιξες τελευταία φορά κλασικό χάρτη; Ξέρεις αυτόν που είναι τυπωμένος σε χαρτί και δεν μπορείς να διπλώσεις ΠΟΤΕ όπως ήταν όταν τον αγόρασες;...
Από τότε που ήρθε στη ζωή μας το google maps όλα είναι πολύ πιο εύκολα (ίσως όχι για αυτούς που φτιάχνουν και πουλάνε κλασικούς χάρτες, αλλά οκ δεν θα ασχοληθούμε με αυτό τώρα) όταν ταξιδεύουμε ή όταν επισκεπτόμαστε μια άγνωστη περιοχή.


Το ήξερες όμως ότι το google maps έχει 6 (όχι και τόσο) κρυφές λειτουργίες που κάνουν ΑΚΟΜΑ πιο εύκολη τη ζωή σου; Από το να αποθηκεύσεις το χάρτη ώστε να τον έχεις στη διάθεσή σου όταν είσαι εκτός 3G δικτύου και wifi μέχρι να χαζέψεις μεγάλα μουσεία, παρακάτω θα βρεις 6 λειτουργίες που ίσως δεν γνώριζες ότι υπάρχουν. Τώρα όμως ξέρεις ;)

Να αποθηκεύσεις χάρτες ενώ είσαι offline
Όταν εντοπίσεις το σημείο που θέλεις επιλέγεις ''download'' και αποθηκεύσεις το χάρτη στη μνήμη του κινητού σου.

Να περιηγηθείς μέσα σε μουσεία
Διάλεξε το μουσείο που θέλεις, φτιάξε καφέ και ξεκίνα τις βόλτες.

Να βρεις βενζινάδικα γύρω σου
Είσαι σε άγνωστη περιοχή και δεν ξέρεις που υπάρχει βενζινάδικο; Γράψε ''petrol stations'' στην αναζήτηση, αντί για διεύθυνση και θα δεις στο χάρτη τα κοντινότερα καταστήματα.

Να μοιραστείς οδηγίες με τους φίλους σου
Για να μην περιγράφεις με τις ώρες στους φίλους σου σε ποιο στενό θα στρίψουν, βάλε τη διαδρομή στο χάρτη και κοινοποίησε τις οδηγίες.

Να κάνεις ''save'' τα αγαπημένα σου μαγαζιά
Αυτό το tip είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν επισκέπτεσαι άλλες πόλεις γιατί μπορείς να αποθηκεύσεις τα μαγαζιά που σου έχουν πει ότι αξίζουν την προσοχή σου!

Να ανακαλύψεις εστιατόρια και άλλα μαγαζιά γύρω σου
Στο ίδιο concept με πριν αν βρίσκεσαι σε μια άλλη περιοχή μπορείς να τσεκάρεις τι παίζει τριγύρω και να εντοπίσεις bar και εστιατόρια αλλά και να δεις reviews από άλλα άτομα που τα επισκέφτηκαν.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου