Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Αποφυλακίστηκε την Πέμπτη ο Τσοχατζόπουλος. Σε ποιους απέδωσε ευθύνες

Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος περνούσε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού με ποινή κάθειρξης 20 ετών. Χθες όμως άφησε πίσω του τις σιδερένιες πόρτες του σωφρονιστικού καταστήματος και βρέθηκε μετά από πέντε περίπου χρόνια και πάλι κοντά στον αγαπήμενο του γιο και στη γυναίκα του.
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν πέντε και είκοσι χθες το απόγεμα όταν το τζιπ στο οποίο επέβαινε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, έφτανε στο σπίτι της συζύγου του στο Χαλάνδρι.

Για πρώτη φορά από τις άρχες Οκτωβρίου του 2013 ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανέπνεε και πάλι το αέρα της ελευθερίας και μπορούσε να σφίξει στην αγκάλια τον γιο του. Συνοδευόμενος από τη Βίκυ Σταμάτη, ο πολιτικός άνδρας που παράλιγο το 1996 να κερδίσει την προέδρια του ΠΑΣΟΚ και να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, εμφανώς καταβεβλημένος τόσο από την παραμονή του στη φυλακή, όσο και από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, φτάνοντας στο σπίτι της συζύγου του έδειχνε ιδιαίτερα χαρούμενος ενώ το πρωτό πράγμα που ζήτησε να μάθει από τη Βίκυ Σταμάτη ήταν για το εάν είναι το παιδί τους ήταν στο σπίτι ή στο σχολείο.
Όταν η σύζυγος του απάντησε ότι ο ανήλικος γιος τους θα επιστρέψει σε λίγη ώρα στο σπίτι, τότε ο Άκης Τζοχατζόπουλος της είπε ότι ανυπομονεί να δει το γιον τους. Οι δύο τους ανέβηκαν στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της σύζύγου του πρώην υπουργού, ενώ βγήκαν μαζί στο μπαλκόνι προκειμένου να δει ο Άκης Τσοχατζόπουλος το προαύλιο του σχολείου όπου μέχρι εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο γιος του.
Λίγη ωρα αργότερα στο σπίτι έφτασε και ο ανήλικος γιος του, με τον πάλαι ποτέ ισχυρό πολιτικό αδρα να ξεσπάει σε δάκρυα χαράς. Αμέσως έσφιξε τον γιο του στη αγκαλιά του, με τον ανήλικο να πλέει πελάγη ευτυχίας, κάθως ήξερε πλέον ότι ο πατέρας του θα παραμείνει στο σπίτι. Οι δυο τους βγήκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού, με τον μικρό να δείχνει στον αγαπημένο του μπαμπά τους χώρους του σχολείου του το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση και είναι ορατοί από το διαμέρισμα της οικογένειας Τζοχατζόπουλου στο Χαλάνδρι.


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παρακολούθησε όλα τα δελτία ειδήσεων σχολιάζοντας με τη σύζυγο του τα όσα ειπώθηκαν για την αποφυλάκισή του, ενώ αμέσως μετά αφιέρωσε όλο το χρόνο του στον αγαπημένο του γιο. Κάθισαν στο σαλόνι του διαμερίσματος μέχρι τα μεσάνυχτα συζητώντας με το παιδί του και μαθαίνονας νέα από αυτό τόσο για το σχολείο του, όσο και για τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος που μετά από πέντε χρόνια ένιωθε και πάλι την οικογενειακή θαλπωρή, αποφάσισε να παει για ύπνο. Σύμφωνα με οικεία του πρόσωπα που μίλησαν στο protothema.gr, από τη στιγμή που έφτασε ο πρώην υπουργός στο σπίτι του στο Χαλάνδρι η διάθεσή του ήταν πολύ καλή. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έπεσε για ύπνο καληνυχτίζοντας τον γιο του.

Η αποφυλάκιση και τα «καρφιά» του Άκη 

Θυμίζοντας περισσότερο... φάντασμα, παρά τον παλαιό, κραταιό υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Άκης Τζοχατζόπουλος βγήκε χθες το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια εγκλεισμού.

«Είναι σημαντική μέρα για εμένα. Έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου» είπε ο πρώην υπουργός και συνεχίζοντας τόνισε: «Η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι η καλύτερη, έχω κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, τον γιο μου θέλω να δω. Ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και Σημίτη Κώστα. Στο δικαστήριο που θα ακολουθήσει θα έχουμε την ευκαιρία τώρα απελευθερωμένοι που είμαστε να ασχοληθούμε σε βάθος».




Μετά από μία σειρά γραφειοκρατικών κωλυμάτων που παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα τελικά ο πρώην υπουργός Άμυνας βγήκε από τη φυλακή αφού κατέβαλε τις 200.000 ευρώ της εγγυοδοσίας και τις επιπλέον 3.500 ευρώ που χρειάστηκαν να δοθούν προκειμένου να εξαγοράσει τους υπόλοιπους 5 μήνες που θα χρειαζόταν να εκτίσει για την υπόθεση του πόθεν έσχες για την οποία είχε καταδικαστεί.

Στον Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα αναφορικά με την ποινή της 20ετούς κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών.







protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου