Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο για την ψυχική υγεία των νέων;

Το καλύτερο και το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο για την ψυχική υγεία των νέων έφερε πρόσφατα στο φως μια έρευνα της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας.
Το δείγμα της έκθεσης βασίστηκε σε 1.479 νέους, ηλικίας από 14 έως 24 ετών. Σε αυτήν την έρευνα οι ερωτήσεις επικεντρλώθηκαν στον ρόλο που παόζουν τα κοινωνικά δίκτυα στην ψυχική τους υγεία, όπως αναφέρει το BBC.


Οι νέοι απάντησαν στις ερωτήσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ποιες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων τους προκαλούν μεγαλύτερη χαρά και ευχάριστη διάθεση και ποια μοναξιά, φόβο, κατάθλιψη και άγχος.


Με βάση λοιπόν συνολικά 14 κριτήρια, την θέση του καλύτερου κοινωνικού δικτύου έλαβε το YouTube. Στην τελευτάια θέση, ως το χειρότερο κοινωνικό δίκτυο για την ψυχική υγεία ήρθε το Instagram, κάτι που αποδεικνύει τις ήδη υπάρχουσες υποψίες για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στους νέους, η «τελειότητα» της ζωής και των σωματικών αναλογιών αρκετών χρηστών.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι «τα κοινωνικά μέσα μπορεί να τροφοδοτούν μια κρίση ψυχικής υγείας», παράλληλα όμως αναγνώρισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν και με ωφέλιμο τρόπο.

Μετά το YouTube, στην δεύτερη καλύτερη θέση βρέθηκε το Twitter, τρίτο το Facebook (που ουσιαστικά είναι στην μέση), τέταρτο το Snapchat και τελυταίο, το Instagram.

Η επικεφαλής της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας Σίρλεϊ Κράμερ τόνισε πως «είναι ενδιαφέρον ότι το Instragram και το Snapchat θεωρούνται τα χειρότερα για την ψυχική υγεία και ευεξία, καθώς και οι δύο πλατφόρμες δίνουν μεγάλη έμφαση στην εικόνα, πράγμα που φαίνεται πως ενισχύει τα αισθήματα ανεπάρκειας και άγχους στους νέους».
 E-Daily.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου