Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μαρία Ιατρού: Η εξαφάνιση και η τραγική κατάληξη. Τα σενάρια

Σπαραγμός στην κηδεία της 36χρονης Μαρίας Ιατρού που τελέστηκε το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, στο Λουτράκι όπου ζούσε μαζί με τον σύζυγό και τα τέσσερα παιδιά της. Σε τραγική κατάσταση ο άντρας της, τα παιδιά, φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτισαν την άτυχη αισθητικό, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της το Σάββατο, στον βυθό του Αμβρακικού...

Όλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι και κάνουν λόγο για ένα καταπληκτικό κορίτσι, για έναν “επίγειο άγγελο”. Η κάμερα της εκπομπής Tatiana Live βρέθηκε στο Λουτράκι για το στερνό αποχαιρετισμό στην 36χρονη ενώ γνωστοί της κοπέλας, συντετριμμένοι από τον πρόωρο χαμός της, είχαν όλοι να πουν μια καλή κουβέντα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 36χρονης Μαρίας Ιατρού που είχε εξαφανιστεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα 17 Απριλίου, όταν και έφυγε από το Λουτράκι που έμενε με προορισμό την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, είχαν τραγική κατάληξη.

Η 36άχρονη αισθητικός εντοπίστηκε νεκρή το Σάββατο σε περιοχή της Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα στον βυθό του Αμβρακικού όπου κατέληξε το όχημά της, ένα ασημί Volkswagen Golf.

Τι “είδε” η Τροχαία

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της Τροχαίας δείχνουν ότι το αυτοκίνητο πλαγιολίσθησε με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος από την οδηγό που φορούσε κανονικά τη ζώνη της. Το όχημα βρέθηκε στο αέρα στην άκρη του δρόμου και έπεσε από ύψος με τη μπροστινή του πλευρά κατακόρυφα στα βράχια και από εκεί στη θάλασσα...

Τις έρευνες για την υπόθεση έχουν ήδη αναλάβει κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, το τμήμα Τροχαίας Αμφιλοχίας και το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου Κορινθίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια εντολή, η κύρια προανάκριση θα διενεργηθεί από τους αστυνομικούς του τμήματος Λουτρακίου, αφού εκεί κατοικούσε η 36χρονη.

Η εξαφάνιση και η τραγική κατάληξη...

Η τραγωδία με τη νεκρή μητέρα 4 παιδιών συγκλονίζει τη χώρα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 36χρονης Μαρίας Ιατρού που είχε εξαφανιστεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα 17 Απριλίου, όταν και έφυγε από το Λουτράκι που έμενε με προορισμό την Παραμυθιά Θεσπρωτίας, είχαν κατάληξη τραγική.

Η 36χρονη αισθητικός εντοπίστηκε νεκρή σε περιοχή της Αμφιλοχίας και συγκεκριμένα στον βυθό του Αμβρακικού όπου κατέληξε το όχημά της, ένα ασημί Volkswagen Golf. Η  αστυνομία προσπαθεί να συμπληρώσει τα κομμάτια στο πάζλ της υπόθεσης και να ρίξει φως στα αίτια που έκαναν τη μητέρα να φύγει από το σπίτι της τη νύχτα του Πάσχα. Το βράδυ της εξαφάνισής της φέρεται να είπε στον σύζυγό και τα παιδιά της πως ήταν πολύ κουρασμένη και πιεσμένη ψυχολογικά και ήθελε να φύγει για λίγες ημέρες να ηρεμήσει. Δεν είπε πού θα πήγαινε, όμως στη συνέχεια προέκυψε πως κάλεσε έναν ξάδερφό της στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και του ζήτησε να την φιλοξενήσει. Στις 04:17 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα ήταν το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον ξάδερφό της. Του είπε ότι βρισκόταν έξω από την Πρέβεζα και θα καθυστερούσε. Από εκείνη την στιγμή το κινητό της έπαψε να λειτουργεί. Από τις κάμερες των διοδίων προέκυψε, ότι στις 03:35 πέρασε από την γέφυρα στο Ρίο, άρα ό,τι συνέβη έγινε στο χρονικό διάστημα εκείνο.

Σχετικά με τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο της 36χρονης, έχει διαπιστωθεί πως ήταν βυθισμένο σε βάθος περίπου τεσσάρων μέτρων και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την ακτή, ενώ η γυναίκα ήταν δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του οδηγού.
 Στον εντοπισμό της άτυχης Μαρίας συνέβαλε μοτοσικλετιστής, ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων από την Αμφιλοχία, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο για να επισκευάσει ακινητοποιημένο όχημα και έπεσε πάνω στην πινακίδα που είχε αποκολληθεί από το μοιραίο Golf το οποίο στη συνέχεια κατέληξε στη θάλασσα. Την πινακίδα παρέδωσε στην Τροχαία Αμφιλοχίας όπου με την άμεση κινητοποίηση και του Λιμενικού Τμήματος Αμφιλοχία εντόπισαν την 36χρονη μέσα στο όχημα στο βυθό του Αμβρακικού.

Η κλινική εικόνα του πτώματος αλλά και τα όστρακα που είχαν ήδη προσκολληθεί στο αυτοκίνητο, μαρτυρούν πως η Μαρία βρισκόταν στο νερό αρκετές μέρες, πιθανόν από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου αρκετός κόσμος βρέθηκε στο εκκλησάκι λόγω της εορτής του Αγίου Γεωργίου, κανείς όμως δεν πήγε στο πίσω μέρος που θα τον οδηγούσε στον υγρό τάφο της Μαρίας.


Ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, ο οποίος έκανε την εξέταση στην σορό της γυναίκας, είπε ότι "θα μπορούσαμε για την ώρα να πιθανολογήσουμε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά δυστυχώς στην κατάσταση που είναι οι πνεύμονες, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω". Ελπίζω, συνέχισε ότι "θα μας δώσει απαντήσεις η ιστολογική εξέταση", ενώ όπως προσέθεσε, "θα γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις, που άλλωστε πάντα κάνουμε".

Επίσης, ο Ανδρέας Γκότσης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "η σορός της 36χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη και όλα τα όργανα έχουν σχεδόν αλλοιωθεί". Όσον αφορά τον χρόνο θανάτου, τον προσδιορίζει "πριν από περίπου 10 με 15 ημέρες, δηλαδή συμβατό με το διάστημα που εξαφανίστηκε". Ακόμη, ανέφερε ότι "δεν διαπίστωσα εμφανείς κακώσεις, ούτε κάποιο κάταγμα που να μπορεί να φανεί τόσες ημέρες μετά". Το μόνο που φέρει, συμπλήρωσε, "είναι ένα θλαστικό τραύμα στην μετωπιαία χώρα, που δεν λέει κάτι".

. .

Με πληροφορίες από Tatiana Live, ΑΠΕ-ΜΠΕ, loutrakiblog, anikolouli, e-maistros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου