Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σε καλό επίπεδο η Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στις εργασίες του 16ου Βορειοελλαδικού Καρδιολογικoύ Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε από την Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος στις 25-27 Μαΐου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στυλιανός Λαμπρόπουλος , διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο εξήγαγαν σημαντικά συμπεράσματα . Όπως τόνισε, το συνέδριο είναι ετήσιο και  έδωσε έμφαση στην κλινική εφαρμοσμένη καρδιολογία με την παρουσίαση και συζήτηση κλινικών περιστατικών αλλά και με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των νέων μελετών, ενταγμένων στην καθημερινή κλινική πράξη και στις κατευθυντήριες οδηγίες.
 «Σημαντική θέση στο συνέδριο κατέχουν οι ειδικευόμενοι και η εκπαίδευσή τους . Έτσι γίνονται διάφορα ειδικά κλινικά φροντιστήρια για τους ειδικευόμενους. Επίσης, η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με τα 40 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας, προβλήθηκε ένα video με την ιστορία της εταιρείας και των ανθρώπων που συνέβαλαν στην ίδρυση και την καθιέρωση στη χώρα μας», τόνισε.

Η καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου συμμετείχε στο συνέδριο, εκτός του ότι συμμετείχε και στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου, ενώ ο κ. Λαμπρόπουλος συμμετείχε στο προεδρείο με θέμα την κολπική μαρμαρυγή , ενώ την Παρασκευή η κλινική συμμετείχε με εισήγηση του Στάθη Κουλούρη με θέμα υπερηχοκαρδιογραφική εκτίμηση και δείκτες λειτουργικότητας αριστερής και δεξιάς κοιλίας.

Απαντώντας ο κ. Λαμπρόπουλος, για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η κλινική σήμερα, είπε σχετικά: «Είμαστε ευχαριστημένοι για το επίπεδο που είμαστε σήμερα, με βάση το πως ξεκινήσαμε, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι γιατί θέλουμε να ολοκληρώσουμε την έννοια της καρδιολογικής κλινικής. Απέχουμε αρκετά, μας λείπουν πράγματα, θα προσπαθήσουμε να τα πετύχουμε.

Υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, θέλαμε παραπάνω χώρους, γιατί από πλευράς εργαστηρίων, υποδομής και στελέχωσης είμαστε εντάξει.

Μας λείπει αιμοδυναμικό εργαστήριο, σε όλη τη δυτική Μακεδονία, επίσης δεν έχουμε εργαστήριο για εργοφυσιολογικες μελέτες . Οι ασθενείς μας ταλαιπωρούνται με διακομιδές και ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο κόσμος της περιοχής καλύπτεται επαρκώς καρδιολογικά, σχολίασε, λέγοντας ότι  η κλινική είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ένας ασθενείς μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
«Μόνο σε ένα μικρό μέρος των περιστατικών γίνονται διακομιδές, αφού είναι τόσα πολλά τα καρδιολογικά και άλλα περιστατικά που αντιμετωπίζονται καθ ολοκληρίαν εδώ . Τα περιστατικά που γίνονται διακομιδές, πρέπει να προηγηθεί μια φάση σταθεροποίησης , γιατί εκεί κινδυνεύει ο ασθενής περισσότερο και αυτή γίνεται στο Νοσοκομείο», είπε τέλος.







prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου