Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Άστατος καιρός με μπόρες όλο το τριήμερο

Από σήμερα Παρασκευή, ξαφνικές καταιγίδες θα ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με ίδια ένταση. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα και ενδέχεται συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουνε τις βραδινές ώρες.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 και τοπικά 24 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 9 έως 23 στη βόρεια Ελλάδα, 9 έως 23 και τοπικά 24 στη δυτική Ελλάδα, 11 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 24 και τοπικά 25 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Σάββατο

Καιρός: Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με βαθμιαία βελτίωση. στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρη εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Κυριακή

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Δευτέρα

Καιρός: Στα κεντρικά και νοτιά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τη δυτική Πελοπόννησο με σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου