Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η αντιγηραντική τροφή που έχετε στο ντουλάπι σας και δεν το γνωρίζετε

Γνωρίζουμε ότι τα οφέλη της κανέλας στην υγεία μας είναι πάρα πολλά αλλά μια νέα έρευνα έρχεται να μας πει και κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζαμε αλλά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε.
  Η νέα αυτή έρευνα παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες στο συνέδριο American Society for Biochemistry and Molecular Biology και αναγνωρίζει στην κανέλα μια «μεταβολική δράση» η οποία μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο.



«Αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε ότι μια από τις πρωτεΐνες που έχει να κάνει με τα γονίδια μπορεί να επηρεαστεί από την κανέλα», λέει η Amy Stockert, καθηγήτρια βιοχημίας και συνεχίζει, «Αν η κανέλα αλληλεπιδρά με αυτό το ένζυμο με τέτοιο τρόπο, τότε σίγουρα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα αντιγηραντικό μπαχαρικό. Και αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν χρειάζεται η κατανάλωση παραπάνω του ενός γραμμαρίου για να δείτε τέτοια οφέλη στην επιδερμίδα σας».

Για να αποκομίσετε όλα τα παραπάνω οφέλη θα πρέπει να αγοράζετε ολόκληρη ή αλεσμένη κανέλα από αξιόπιστες πηγές.


Η διατροφολόγος και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διατολογίας, Nancy Farrell, προτείνει να βάζετε κανέλα Κεϋλάνης (γιατί μόνο αυτήν την κανέλα πρέπει να καταναλώνετε) στα πάντα (στην πρωινή σας βρώμη, στο τοστ ή ακόμα και στο κοκκινιστό και τον καφέ σας).

Για να αντιληφθείτε, όμως, τη μεγάλη χρησιμότητα της κανέλας, θα πρέπει να σας πούμε πως μια κουταλιά της σούπας μέλι με λίγη κανέλα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε την κατάσταση των αρθρώσεών σας, να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, να μειώσετε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων, να μειώσετε το στρες και να καταπολεμήσετε την αϋπνία. Τι περιμένετε λοιπόν; Βάλτε την κανέλα στην καθημερινότητά σας και απολαύστε τα οφέλη της.



spirossoulis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου