Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αλλάζει η πιάτσα των ταξί στο κέντρο της Κοζάνης λόγω εργασιών στην οδό Ιπποκράτους – Κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά την διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης η προσωρινή μεταφορά για διάστημα 2,5 μηνών της πιάτσας των ταξί από το τελείωμα της επι της οδού Ιπποκράτους προς την Παύλου Μελά που βρίσκεται σήμερα στο οποίο θα γίνει η ανάπλαση της.



Η πρόταση που εγκρίθηκε είναι η πιάτσα να ξεκινά στην παρκίδα έξω από την Εθνική Τράπεζα με 2 ταξί και τα υπόλοιπα να σταθμεύουν στην οδό εθελοντών πλευρικά στην Λέσχη Αξιωματικών χωρίς να κλείνει η είσοδο της και η προέκταση της στο πάνω τμήμα της οδού Ιπποκράτους που αλλάζει φορά.

Με την απόφαση αυτή και της επιτροπής ποιότητας ζωής διαφωνεί το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί που πρότειναν την χωροθέτηση της πιάτσας στην οδό Τσόντζα και την διέλευση τους μπροστά από την εθνική τράπεζα σε χώρο της πλατείας.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησε και η τροχαία όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης, ενώ όσον αφορά πρόταση να μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί στην οδό Μακεδονομάχων βρήκε αντίθετους αρκετούς καταστηματάρχες που μίλησαν για υποβάθμιση. Την αντίθεση του στην στάθμευση των Ταξί στο βόρειο τμήμα της πλατείας εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης τονίζοντας πως πρέπει να διαφυλαχτεί η πλατεία και οι όποιες αλλαγές έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

Πρόταση για μεταφορά των ταξί στην οδό Τσόντζα από τον δημοτικό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρου του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστα Κυριακίδη καταψηφίστηκε από το σώμα.

Από την πλευρά του το Σωματείο Ταξί μιλώντας με την ΕΡΤ Κοζάνης τόνισε ότι δεν αποδέχεται την απόφαση αυτή.

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρά το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Κοζάνης αντιδρώντας μες αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου για μεταφορά της πιάτσας ταξί για 2,5 μήνες πιο ψηλά στην οδό Ιπποκράτους όπως τόνισε σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Αντώνης Νουράγας οι κινητοποιήσεις θα είναι άμεσες και δυναμικές.




ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου