Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν - του Χάρη Κάτανα

Με την κατάσταση να είναι τόσο έκρυθμη στα γειτονικά Σκόπια, αλλά και την Αλβανία να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι πλέον, μάλιστα με τις ευλογίες του Ταγίπ Ερντογάν, ελπίζω να καταλάβουν στην Κυβέρνηση και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός κ. Πάνος Καμμένος, πως η ενίσχυση των στρατοπέδων και κυρίως της 9ης Ταξιαρχίας ( πρώην Ά Σώμα Στρατού ) με έδρα την Κοζάνη ...
και ζώνη ευθύνης, από τη Λαμία έως όλη τη μεθόριο στη Δυτική Μακεδονία, ( γειτνιάζει με τα Σκόπια και την Αλβανία ), χρήζει άμεσης ενίσχυσης με επιπλέον μόνιμο προσωπικό ( αξιωματικούς
και υπαξιωματικούς ) καθώς και επιπλέον στρατιώτες.

Είναι ένα θέμα που πιστεύω ακράδαντα πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να ασχοληθεί η Κυβέρνηση πολύ σοβαρά. Οφείλω να επιστήσω την προσοχή μιας και γνωρίζω και ασχολήθηκα αρκετά με το συγκεκριμένο θέμα σε ολόκληρη την περιοχή.

Δεν μιλάμε πλέον απλά για την απαξίωση της περιοχής λόγω έλλειψης στρατιωτικού προσωπικού, αλλά για θέμα υψίστης σημασίας και εθνικής ασφαλείας.

Ελπίζω αυτή τη φορά, να εισακουστεί αυτή η άποψη, μιας πλέον ο από βορρά κίνδυνος με την παλιά έννοια δεν υπάρχει ( το αναφέρω επειδή ήταν ένα επιχείρημα που αμέτρητες φορές έχω ακούσει ), αλλά οι εξελίξεις τρέχουν καθημερινά στη γειτονιά μας και μάλιστα με τις ευλογίες  της Τουρκίας που βλέπει πως χάνει το παιχνίδι στα νοτιοανατολικά της σύνορα και ρίχνει το μπαλάκι πλέον στα δυτικά Βαλκάνια ( Αλβανία και Σκόπια ).

Οι στρατιωτικοί μας και αξιόλογοι και γνώστες του θέματος είναι. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική πρωτοβουλία και θέληση. Χωρίς αριστερίστικες εμμονές, μακριά από νεοεθνιστικές ιδεοληψίες και μιλιτέρ καραγκιοζιλίκια. Πάντα σε πλαίσια ευρωπαϊκά αλλά εντός του χάρτη του πατριωτικού συμφέροντος.

Θα ήθελα να θυμίσω πως, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Χάρης Κάτανας
π. Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου