Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Κινητοποιήσεις από τους ταξιτζήδες που αντιδρούν στη νέα πιάτσα

90% ΚΑΤΩ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙ – ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΙΑΤΣΑ

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η συζήτηση για τη χωροθέτηση της πιάτσας των ταξί στην Κοζάνη, για το διάστημα εκτέλεσης εργασιών επί της Ιπποκράτους.  Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μεταφέρει την πιάτσα στην οδό Εθελοντών, ενώ οι οδηγοί ταξί λένε ότι η θέση είναι άκρως ακατάλληλη, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του κλάδου, καθώς μάλιστα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμικές κινητοποιήσεις.


Η όλη διένεξη, ωστόσο, γίνεται μιας και οι ταξιτζήδες θέλουν να επιστρέψουν στην παλιά τους θέση, πίσω από την Εθνική Τράπεζα, επί της Τσόντζα, όπου και ήταν πριν  μεταφερθούν για την Ιπποκράτους.  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Νούραγας, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΤΑΞΙ Κοζάνης  «Το πρόβλημα υφίσταται τρία χρόνια τώρα. Μετά τις τόσες επαφές με τη δημοτική αρχή και με τον δήμαρχο μας παρουσίασε τη θέση του, πως μέχρι να γίνουν τα έργα στην Οδό Ιπποκράτους και για τη διευκόλυνσή μας και την ομαλότητα των έργων, να μεταφερθούμε στην Οδό Εθελοντών και στη συνέχεια της Ιπποκράτους. Εμείς προτείναμε για αυτό το χρονικό διάστημα να μεταφερθεί η πιάτσα στην οδό Τσόντζα με έξοδο από την Εθνική Τράπεζα , προς την Παύλου Μελά».

Η Ιπποκράτους είναι προσωρινή θέση, τόνισε ο ίδιος, λέγοντας πως η νέα δημοτική αρχή αντέδρασε στην οδό Τσόντζα, γεγονός που οδήγησε τους ταξιτζήδες σε αλλεπάλληλες αντιδράσεις , την τελευταία τριετία. Η απόφαση να φύγουν τα ταξί από την Οδό Ιπποκράτους εξόργισε τους οδηγούς ταξί, με τον ίδιο να σημειώνει πως τα έργα ανάπλασης δεν ήταν ποτέ στο αρχικό πρόγραμμα. «Η θέση που μας προτείνουν είναι η Εθελοντών, θέση που για εμάς τους επαγγελματίες και τον πολίτη δεν είναι εμφανή. Ο πολίτης που θέλει να χρησιμοποιήσει ταξί πρέπει και να το βλέπει. Το ταξί είναι μέσο ειδικής μεταφοράς και πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Μετά τις αντιδράσεις, οι ταξιτζήδες δεν πιστεύουν ότι αν τελειώσουν τα έργα τα ταξί θα επιστρέψουν στην Ιπποκράτους, εκφράζοντας τις αμφιβολίες τους. Λένε, μάλιστα πως  η δημοτική αρχή ουσιαστικά τους λέει να μην δουλεύουν μέχρι να τελειώσουν τα έργα, με τον κ. Νούραγα να λέει πως εν μέσο κρίσης αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα. «Τα χρήματα της ανάπλασης λένε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μια καλύτερη πιάτσα ταξί, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους. Δεν υπάρχει λόγος να πετάξεις τόσα λεφτά για μια υποτιθέμενη ανάπλαση», τόνισε.

Ομόφωνα, πλέον, η πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, αποφάσισε να γίνουν δυναμικές και άμεσες κινητοποιήσεις, ο χρόνος των οποίων δεν θα ανακοινωθεί ποτέ. Το σωματείο είναι απολύτως αντίθετο στην μακροχρόνια διαμονή τους στην οδό Ιπποκράτους, και θεωρεί πως η ανάπλαση θα χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία. «Το ταξί αναβαθμίζει και δεν υποβαθμίζει μια περιοχή», ανέφερε ο ίδιος, σχολιάζοντας την στάση του δήμου που ρίχνει το πρόβλημα στους πολίτες και τους καταστηματάρχες, όπως ανέφερε.

«Το ταξί αναβαθμίζει και φέρνει κίνηση», είπε τέλος, λέγοντας πως τα χρόνια της ύφεσης η δουλειά των ταξιτζήδων έχει πέσει κατά πολύ , κατά 90%, ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κάθονται όλη ημέρα (αφού δεν υπάρχουν κούρσες) και παράλληλα να χρειάζεται να πληρώνουν γραμμάτια και ασφαλιστικές εισφορές.  «Η συναίνεση μας εξαντλήθηκε και να μην σκέφτονται ψηφοθηρικά. Ποιότητα ζωής έχουν όλοι οι άνθρωποι», είπε κλείνοντας ο κ. Νούραγας

Να σημειωθεί πως οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν πριν τα έργα και θα κορυφωθούν εκείνη την περίοδο, χωρίς να ανακοινωθεί τι χαρακτήρα θα πάρουν αυτές.





prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου