Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Από αδέσποτη βολίδα πέθανε ο 10χρονος μαθητής σε σχολική γιορτή

Σοκ στο Πανελλήνιο με τον θάνατο 10χρονου μαθητή σε σχολική γιορτή . Μαθητές και γονείς στο Δημοτικό Σχολείο των Αχαρνών δεν μπορούν να πιστεύψουν την τραγωδία
Αρχικά νόμιζαν ότι το παιδί λιποθύμησε κατά την διάρκεια της γιορτής για το τέλος της σχολικής χρονιάς και έχασε την ζωή του.

Από την εξέταση του   ιατροδικαστή στο σώμα του 10χρονου μαθητή από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών διαπιστώθηκε ότι το παιδί χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

Η βολίδα είχε φορά κάθετη, γεγονός που μαρτυράει ότι δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή αλλά για άσκοπο πυροβολισμό που είχε όμως αυτό το δραματικό αποτέλεσμα.

Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Το παιδί χτυπήθηκε περίπου από απόσταση 600μέτρων. Η σφαίρα είναι από ενιάρη πιστόλι. Σε κάποιο σπίτι που έχει εντοπιστεί γινόταν γλέντι την ώρα που γινόταν και η σχολική γιορτή.

Η αστυνομία κάνει έρευνες σε όλη την περιοχή για να μάθουν ότι μπορούν. Ποιος μπορεί να άκουσε κάτι

Στο Παίδων δεν κατάλαβαν ότι είχε πυροβοληθεί ο 10χρονος στο Μενίδι

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην υπόθεση με τον τραγικό χαμό του 10χρονου από το Μενίδι ο οποίος έπεσε νεκρός από «αδέσποτη» σφαίρα.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τραύμα από σφαίρα αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Τα ερωτηματικά για τους λόγους που δεν εντοπίστηκε η σφαίρα είναι πάρα πολλά και απαιτούνται άμεσα εξηγήσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία» έχει ως εξής:Νωρίτερα

Η τραγωδία σημειώθηκε την Πέμπτη σε δημοτικό σχολείο της Αττικής. Αρχικά έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος Μάριος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία» στις 11:30 το βράδυ. Εκεί οι γιατροί έκαναν πολύωρη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς όμως να κατορθώσουν να σώσουν το αγόρι.

«Είχαμε μια γιορτούλα και όλοι καμαρώναμε και έγινε αυτό το συμβάν. Έπεσε κάτω το παιδί, ζαλίστηκε και έπεσε. Η μαμά του είναι αξιοπρεπέστατη κυρία και δασκάλα στο σχολείο.

Εγώ άκουσα τον θόρυβο, έπεσε το παιδάκι και ήρθε το ασθενοφόρο και το πήρε, ευτυχώς ήρθε γρήγορα. Το πήραν με την αστυνομία μαζί το συνοδεύσανε και σήμερα μάθαμε πως "έφυγε" το παιδάκι. Πέμπτη δημοτικού πήγαινε το παιδάκι. Εκεί ήταν όλοι οι δάσκαλοι και η μητέρα του», δήλωσε συγγενής μαθητή οπού βρισκόταν στην εκδήλωση.

«Σήμερα το πρωί το έμαθα εγώ, απλά είναι αναστατωμένοι όλοι. Λιποθύμησε το παιδί και έπεσε στη σχολική γιορτή. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης, πήρε αναπνοή, άνοιξε τα μάτια του μια φορά και άλλη μια φορά. Δεν πρόλαβε να έρθει το ΕΚΑΒ. Οι γιατροί είπαν δεν ήταν από χτύπημα στο κεφάλι, αυτό λιποθύμησε και έπεσε στη σκηνή. Όχι δεν είχε πρόβλημα ασιτίας,  το παιδάκι όταν είναι ασιτικό φαίνεται και η οικογένεια του είναι μια σωστή οικογένεια», τόνισε κάτοικος της περιοχής.

«Έπεσε με την πλάτη το παιδί και αιμορραγούσε. Το συνεφέραμε και πήρα δέκα τηλέφωνα εγώ την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, μας είπαν έρχεται έκανε 25 λεπτά να έρθει. Δεν υπήρχε γιατρός, πέρυσι είχαμε γιατί βάλαμε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Είχε πολύ αίμα, είμαι 45 χρονών τέτοιο συμβάν δεν έχω ξαναδεί. Τα πιο πολλά παιδάκια κλαίγανε», ανέφερε συγγενής μία μαθήτριας στο σχολείο που έγινε το περιστατικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου