Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί για τις Πανελλαδικές 2017

Στις εξετάσεις συνολικά συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα γενικά λύκεια, έναντι 82.895 το 2016 και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου ή την Τρίτη 4 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η αργοπορημένη ανακοίνωση των βαθμολογιών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (πέρυσι έγινε στις 17 Ιουνίου) οφείλεται στην αλλαγή των ημερομηνιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες φέτος άρχισαν στις 6 Ιουνίου, ενώ πέρυσι άρχισαν στις 16 Μαΐου.

Το τρέχον διάστημα γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών από τους καθηγητές, ενώ πραγματοποιούνται και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Η βαθμολόγηση των γραπτών κάθε μαθήματος αρχίζει μετά τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας από αυτή που εξετάστηκε.

Με βάση τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, υπάρχουν δύο βαθμολογητές και καθένας μπορεί να διορθώνει μέχρι τριακόσια γραπτά για πρώτη βαθμολόγηση και μέχρι τριακόσια γραπτά για δεύτερη βαθμολόγηση. Το γραπτό αναβαθμολογείται στην περίπτωση που οι βαθμολογίες των δύο βαθμολογητών απέχουν πάνω από 12 μονάδες με άριστα το 100. Τότε καλύπτονται με μαύρα αυτοκόλλητα οι βαθμοί των δύο πρώτων βαθμολογητών και το γραπτό παραδίδεται στον τρίτο βαθμολογητή.

Υποβολή μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι θα έχουν έτσι περιθώριο ώς τις 14 Ιουλίου και αφού μάθουν για τους βαθμούς τους, να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Η υποβολή του μηχανογραφικού θα γίνει ηλεκτρονικά.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (πέρυσι στις 24 Αυγούστου), χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να περάσουν στις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου