Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τι απαντάει ο δήμαρχος Κοζάνης για τα πρόβλημα με τα σκουπίδια στην πόλη

Στο πρόβλημα με τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμμάτων στην πόλη της Κοζάνης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, σημειώνοντας πως το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω της κατάληψης στο δημοτικό αμαξοστάσιο, για το πρόβλημα με τους παρατασιούχους εργαζόμενους. Τόνισε, μάλιστα, πως στόχος είναι τις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια κανονικότητα, καλώντας τους εργαζόμενους να δείξουν «αυτοσυγκράτηση και κατανόηση».
Αναλυτικά, η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής: «Υπάρχει απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για κατάληψη των αμαξοστασίων στους δήμους της χώρας. Πάρα πολλοί δήμοι, όχι όλοι, λειτουργούν υπό κατάληψη, για αυτό δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων. Αλλού είναι μεγαλύτερα τα προβλήματα και αλλού μικρότερα . Στο δήμο Κοζάνης αποφασίστηκε να υπάρξει κατάληψη αμαξοστασίου με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή, με εξαίρεση νοσοκομείο, παιδικούς σταθμούς , ειδικό σχολείο. Ευελπιστούμε να χαλαρώσει λίγη η κατάσταση και τις επόμενες ημέρες, αύριο Πέμπτη, να λήγει η κατάληψη και να συνεχιστεί η αποκομιδή. Βέβαια την Πέμπτη υπάρχει 24ωρη απεργία, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι υπάλληλοι θα συμμετέχουν . Στόχος είναι να μπορέσουμε τις επόμενες ημέρες να μπούμε σε μια κανονικότητα. Ο Δήμος Κοζάνης όλο αυτό το διάστημα που υπάρχει με τους συμβασιούχους, έγκαιρα ανανέωσε τις συμβάσεις και είναι πληρωμένοι. Χρειάζεται από τους εργαζόμενους να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και κατανόηση, αφού δεν ευνοεί κανέναν να πάμε σε μια όξυνση της κατάστασης . Έγινε μια προσπάθεια, αλλά οι αποφάσεις είναι άλλων, δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ωστόσο, εμείς σχετικά με τους εργαζόμενους είμαστε απόλυτα συνεπής».








πρωινός λόγος

1 σχόλιο:

  1. Δήμαρχε εσύ τι υποστηρίζεις ?? Να μείνουν μόνιμοι οι 8 μηνιτες η να γίνει προκήρυξη ΑΣΕΠ με διαγωνισμό για θέσεις εργασίας στους Δήμους ?? Πρέπει να απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή