Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

17 νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές κατασκευάζονται από το Δήμο Κοζάνης

Εως το τέλος του 2017 οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου θα είναι έτοιμες και ασφαλείς

Υπογράφηκε η σύμβαση ύψους 298χιλ. ευρώ για την κατασκευή 17 νέων παιδικών χαρών στο Δήμο Κοζάνης, οι οποίες θα λάβουν και πιστοποίηση iso.


Παράλληλα τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί σύμβαση για την προμήθεια σύγχρονων και κατάλληλων οργάνων για την κάλυψη υφιστάμενων παιδικών χαρών, ώστε μέχρι το τέλος του έτους οι μισές παιδικές χαρές του Δήμου Κοζάνης να είναι κατάλληλες.

«Στο Δήμο Κοζάνης είχαν καταγραφεί 130 παιδικές χαρές εκ των οποίων ελάχιστες πληρούσαν τις προβλεπόμενες εκ του νόμου προδιαγραφές και ήταν επικίνδυνες. Λάβαμε την πολύ δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση να αφαιρεθούν τα όργανα από τις παιδικές χαρές. Η επιλογή για τις παιδικές χαρές που θα κατασκευαστούν και θα αναμορφωθούν μέσα στο 2017 γίνεται με πληθυσμιακά κριτήρια και την έκταση των οικισμών. Στόχος μας είναι σε κάθε οικισμό να υπάρχει τουλάχιστον μια παιδική χαρά και αντίστοιχα σε κάθε περιοχή της πόλης. Το επόμενο βήμα θα είναι να προχωρήσουμε στην κατασκευή και αναμόρφωση και των υπολοίπων παιδικών χαρών» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αριστοτέλης Πουτακίδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου