Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Προκήρυξη 4 θέσεων στη Μ.Ε.Θ. του Μαμάτσειου

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ 15 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΠ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

– Τι λέει ο Σταύρος Γιαννακίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Στην ανακοίνωση πως πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα τέσσερις (4) θέσεις γιατρών προκειμένου να στελεχώσουν τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, (μονάδα που δεν λειτουργεί από το 2012), προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, μετά από σχετική συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, παρουσιάζοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι πως το υπουργείο θα διαβιβάσει το έγγραφο στην 3η ΥΠΕ και εκείνη με τη σειρά της θα το κοινοποιήσει στο νοσοκομείο, για να προκηρύξει τις θέσεις.

Αν όλα τελεσφορήσουν, προκηρυχθούν οι θέσεις και έρθουν οι γιατροί, θα γίνει πράξη ένα χρόνιο αίτημα του νοσοκομείου. Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στον «Π.Λ.» ο κ. Γιαννακίδης, πρόκειται για Μ.Ε.Θ. επτά (7) κλινών, που μπορεί να λειτουργήσει κανονικά με τους τέσσερις (4) μόνιμους γιατρούς που θα προκηρυχτούν. Σημείωσε, δε, πως η εν λόγω προκήρυξη αναμένεται άμεσα να βγει στον «αέρα».

Επίσης, σημείωσε πως αναμένονται ακόμη τέσσερις (4) θέσεις γιατρών για το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου (στο εν λόγω τμήμα υπάρχει ένας γιατρός). Στο σύνολο η εν λόγω προκήρυξη που θα βγει στον αέρα προσεχώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά στο σύνολο 15 θέσεις σε ΤΕΠ για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας (4 στην Κοζάνη, 5 στην Πτολεμαΐδα, 3 στη Φλώρινα, 3 στα Γρεβενά και 4 στην Καστοριά).

Σε κάθε περίπτωση ο «Πρωινός Λόγος» επικοινώνησε και με τον διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Γιώργο Χιωτίδη, ο οποίος απάντησε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο από πλευράς του Υπουργείου, λέγοντας πως προφανώς πρόκειται για είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση του κ. Γιαννακίδη στο Υπουργείο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε πως η ΜΕΘ είχε να λειτουργήσει από το 2012.












prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου