Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Απλά ροφήματα για μίνι αποτοξίνωση στο συκώτι

Το ήπαρ είναι ένα όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τα πλευρά στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας. Το ήπαρ είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφών και για να απελευθερώσει το σώμα σας από τοξικές ουσίες.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να προβαίνετε ανά τακτά διαστήματα σε μια “μίνι” αποτοξίνωση του ήπατος. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε καταναλώνοντας ορισμένες τροφές ή ροφήματα που περιέχουν συστατικά τα οποία βοηθούν το συκώτι να αποβάλλει βλαβερές τοξίνες που έχει κατακρατήσει σαν “σφουγγάρι”.

Δείτε τρία ροφήματα για να κάνετε αποτοξίνωση στο συκώτι σας:

1ο ρόφημα

Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλη πιπεριά, 3 καρότα, 1 αγγούρι, μισό λεμόνι, 1 μήλο και έναν αποχυμωτή

Όσο πιο γρήγορα μπορείτε, περάστε όλα τα υλικά από τον αποχυμωτή, συνδυάστε τα σε ένα ποτήρι και πιείτε το αμέσως. Αυτό το ρόφημα-δυναμίτης για το συκώτι σας περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, βιταμίνης Α, πολλά μέταλλα και ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά. Πιείτε ένα ή δύο ποτήρια την ημέρα για μερικές ημέρες, προκειμένου να καθαρίσετε το συκώτι σας από τις τοξίνες.

2ο ρόφημα

Θα χρειαστείτε: Μισό φλιτζάνι πράσινο τσάι (κρύο), χυμό από μισό λεμόνι, 1 μπανάνα

Λιώστε την μπανάνα όσο καλύτερα μπορείτε. Ιδανικά χρειάζεστε κυρίως τον χυμό της. Οι επιγαλλοκατεχίνες στο πράσινο τσάι δρουν μαζί με το χυμό λεμονιού για να αποτοξινώσουν γρήγορα το σώμα σας. Η επιγαλλοκατεχίνη απορροφάται πολύ, πολύ καλύτερα σε όξινο περιβάλλον και όταν συνδυάζεται με μέταλλα, όπως αυτά που έχει η μπανάνα. Μπόνους: η γεύση του είναι τόσο καλή, που μπορεί και να... εθιστείτε σε αυτό!

3ο ρόφημα

Θα χρειαστείτε: Μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη, λίγο τζίντζερ, χυμό από μισό λεμόνι, μισό φλιτζάνι νερό



Αυτός ο χυμός όχι μόνο απομακρύνει τις τοξίνες από το συκώτι σας, αλλά επίσης εμποδίζει τον σχηματισμό πετρών στη χολή και καθαρίζει το έντερό σας. Χαλαρώνει, επίσης, το στομάχι σας μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Η κουρκούμη είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο αποτοξίνωση του ήπατος, ενώ χρησιμοποιείται ως μέσο θεραπείας και στον πονοκέφαλο σε ορισμένες χώρες. Όταν συνδυάζεται το με τον χυμό λεμονιού, γίνεται ακόμη πιο αποτελεσματική. Δυστυχώς, αυτό το ρόφημα δεν έχει πολύ καλή γεύση. Μπορείτε να βελτιώσετε την γεύση προσθέτοντας λίγη μπανάνα, αλλά μην το παρακάνετε, επειδή η ζάχαρη από την μπανάνα θα επιβραδύνει την καθαριστική δράση της κουρκούμης.





 iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου