Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Nέες θέσεις εργασίας για 22.500 ανέργους έως το φθινόπωρο

Την προκήρυξη επτά νέων προγραμμάτων για 22.500 ανέργους από τον ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Όπως επισημαίνει, «οι αιτήσεις για τα δύο πρώτα θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν 1.300 νέους, ηλικίας 25 έως 29 ετών και 2.500 νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Ταυτόχρονα, θα ανοίξουν 10.000 θέσεις σε πρόγραμμα για άτομα 55 ετών και άνω, και 2.000 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένους. Η ένταξη των ανέργων στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο».

Η Αχτσιόγλου αναφέρθηκε εκτενώς και στις προτεραιότητες του υπουργείου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση κατέστησε σαφές από την αρχή ότι φαινόμενα παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς δεν θα γίνονται ανεκτά. «Θα φέρουμε σύντομα στη Βουλή προς ψήφιση ένα σύνολο ρυθμίσεων που αυστηροποιούν το υφιστάμενο πλαίσιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται ο αποκλεισμός από κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια επιχειρήσεων, που συστηματικά παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, καθώς και η θέσπιση ενός point system, που θα αυτοματοποιεί την επιβολή της ποινής της προσωρινής αναστολής λειτουργίας παραβατικών επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η υπουργός Εργασίας σχολιάζει ότι η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, καταρχάς, σηματοδοτεί την είσοδο της οικονομίας σε φάση ομαλότητας. «Κρίσιμο είναι και το ότι επιτεύχθηκε η σύνδεση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Τέλος, για πρώτη φορά, το κέντρο βάρους της συμφωνίας μετατοπίζεται από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην οικονομική ανάπτυξη, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους πιστωτές για την υποστήριξη της χώρας, ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018», σημείωσε.

Παράλληλα, η Αχτσιόγλου περιέγραψε το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για τις ασφαλιστικές οφειλές. Όπως είπε, η σχετική Υπουργική Απόφαση θα είναι έτοιμη εντός του καλοκαιριού και θα αφορά οφειλές που γεννήθηκαν έως 31.12.2016.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν έχουν απολύτως καμία βάση τα δημοσιεύματα, που αναπαράγονται από μερίδα του Τύπου, περί κατάρρευσης των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ούτε και οι καταστροφολογικές δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διευκρίνισε, δε, ότι η πορεία των εσόδων του ΕΦΚΑ είναι ικανοποιητική, καθώς το πρώτο πεντάμηνο του 2017 σημειώθηκε πλεόνασμα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, έναντι προϋπολογισμένου ελλείμματος 318 εκατ. ευρώ.




enikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου