Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κλείνουν χιλιάδες υποκαταστήματα τραπεζών

Περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος από το 1997, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έκλεισαν πέρυσι 9.100 υποκαταστήματα και περιέκοψαν 50.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς οι πελάτες τους στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές.


Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών (EBF) που συνέλεξε τα στοιχεία, ανέφερε ότι ο αριθμός των υποκαταστημάτων των τραπεζών στις χώρες-μέλη της ΕΕ είχε μειωθεί στις 189.000 στα τέλη του 2016, ήταν δηλαδή μικρότερος κατά 4,6% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, όπως μεταδίδει το AFP και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος από το 1997, σύμφωνα με την ανάλυση της EBF.

Συνολικά 48.000 υποκαταστήματα έχουν κλείσει σε όλες τις χώρες από το 2008, δηλαδή πάνω από το ένα πέμπτο του συνόλου. Πέρσι όμως οι τράπεζες επιτάχυναν το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τους σε σύγκριση με το 2015, όταν είχαν κλείσει το 3%.

Καθώς πολλοί πελάτες υιοθετούν άλλους τρόπους συναλλαγών (μέσω κινητών τηλεφώνων ή μέσω του διαδικτύου) και τα επιτόκια έχουν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, οι τράπεζες κλείνουν τα φυσικά καταστήματα για να μειώσουν το κόστος τους. Μόνο οι βρετανικές τράπεζες έκλεισαν αριθμό-ρεκόρ υποκαταστημάτων πέρσι: 762.

Εναλλακτικά, κάποιες τράπεζες εισάγουν προμήθεια σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος παρείχαν δωρεάν, όπως στις αναλήψεις μετρητών ή στη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών.





capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου