Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2017

Η δεύτερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του 2017 ξεκινά τον ερχόμενο Νοέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι κάθε έτος υπάρχουν δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, πέραν των γνωστών χειμερινών και εαρινών εκπτώσεων.


Για το φθινόπωρο του 2017, οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.  Εξετάζεται ωστόσο το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και δυο ημέρες νωρίτερα, δηλαδή τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά. Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τη συγκεκριμένη μέρα είναι προαιρετικό.

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε  ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.




enikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου