Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις

Τα λαμπερά και δυνατά μαλλιά μας χαρίζουν αυτοπεποίθηση, μας κάνουν να νιώθουμε πιο γοητευτικές, εκπέμπουν «μήνυμα» καλής υγείας. Η φροντίδα τους χρήζει προσοχής και επιμέλειας.
Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές μας κάνουν να μην τους φερόμαστε όπως τους αξίζει. Τα μαλλιά είναι ζωντανός οργανισμός που επηρεάζεται και αντιδρά στα ερεθίσματα.



Οι απότομες κινήσεις, το πιστολάκι, οι τεχνικές εργασίες (όπως πχ. Η ντεκαπάζ), οι κλιματολογικές συνθήκες, η κακή διατροφή είναι παράγοντες που μπορεί να καταστρέψουν την εικόνα τους και να δείχνουν κουρασμένα, λεπτά και άτονα. Καθημερινές συνήθειές σου μπορούν να χαλάσουν την καλή υγεία των μαλλιών σου κι εσύ να μην το αντιλαμβάνεσαι καν...

1) Δένετε τα μαλλιά σας σφιχτά: Πολλές φορές για λόγους ευκολίας, δένετε τα μαλλιά σας σφιχτή αλογοουρά σε σημείο να πονάτε. Τα μαλλιά (χωρίς να το καταλαβαίνετε, σπάνε). Την επόμενη φορά φροντίστε να κάνετε μια χαλαρή αλογοουρά και να μην τα δένετε με το λαστιχάκι παραπάνω από δύο φορές.


2) Λούζετε τα μαλλιά με καυτό νερό: Είναι συνήθεια ιδίως τους χειμερινούς μήνες, ωστόσο είναι καταστροφική για την τρίχα. Το νερό θα πρέπει να είναι είτε χλιαρό είτε κρύο, όταν λούζεστε.

3) Βουρτσίζετε τα μαλλιά πάρα πολύ: Κι όμως η συνήθεια αυτή μπορεί να είναι καταστροφική για την τρίχα και να την κάνει πιο αδύναμη, αν και εσείς νομίζετε ότι αυτό την κάνει πιο λαμπερή και πυκνή. Το βούρτσισμα χρειάζεται μέτρο.

4) Χρησιμοποιείτε συχνά ξηρό σαμπουάν: Τα ξηρά σαμπουάν χρησιμοποιούνται τοπικά στη ρίζα για να απορροφήσουν την λιπαρότητα που υπάρχει εκεί. Ωστόσο αυτό δεν θεωρείται τόσο καλή λύση για καθημερινή χρήση.


5) Ξεμπερδεύετε τα μαλλιά ξεκινώντας από ρίζα: Πολύ κοινό λάθος. Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά από τη μέση προς τα κάτω για αρχή γιατί αν δεν το κάνετε είναι πολύ πιθανό η τρίχα να σπάσει.





 bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου