Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΟΑΕΔ -Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: 7.685 προσλήψεις σε 34 δήμους (Κοζάνη-Καστοριά-Φλώρινα-Γρεβενά)

Στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί νέα προκήρυξη που αφορά την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 7.685 μακροχρόνια ανέργους σε 34 δήμους της χώρας.



Οι άνεργοι – ωφελούμενοι του προγράμματα θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ για διάστημα οκτώ μηνών με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Αντικείμενο της Δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού σε Δήμους – Θύλακες Υψηλής Ανεργίας.
Μετά την έκδοση της σχετικής προκήρυξης θα ακολουθήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Στόχοι
Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης ειδικά σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργία και αφετέρου η αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας προβλέπονται δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική, κατάρτιση κ.λπ.
Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελουμένους, κατά την είσοδο και την έξοδό τους στην πράξη χωρίς κόστος, με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Ειδικότητες
Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητούνται από τους δήμους για την πρόσληψη των ανέργων είναι: Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ.α

Προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
— Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
— Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
— Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
— Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας.
— Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Κατανομή θέσεων ανά δήμο

Αγίας Βαρβάρας 105
Αιγάλεω 234
Αλεξάνδρειας 86
Αχαρνών 439
Βέροιας  173
Γρεβενών 77
Δέλτα 103
Δράμας 195
Ήλιδας 114
Θεσσαλονίκης 1083
Ιλίου  288
Καρδίτσας  259
Καστοριάς 129
Κιλκίς 155
Κοζάνης 264
Κύμης – Αλιβερίου  66
Λαγκαδά 141
Λαυρεωτικής  52
Λαμιέων 247
Λεβαδέων 101
Μεγάρων 110
Νάουσας 66
Ναυπακτίας 92
Νέαπολης Συκεών 347
Νίκαιας – Ρέντη 450
Ξάνθης 337
Ορεστιάδας  44
Πατρέων 1058
Πετρούπολης 143
Πρέβεζας 86
Πύργου  211
Τρικκαίων 263
Φλώρινας  98
Χαλκηδόνας 69


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου