Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Μέχρι και 80% φθηνότερος ο λογαριασμός της ΔΕΗ με το νέο κοινωνικό τιμολόγιο

Σχεδόν μηδενικό ρεύμα θα πληρώνουν οι αποδεδειγμένα  κοινωνικές ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με το νέο  οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο. Σε αυτό θα μπορούν να ενταχθούν και καταναλωτές οι οποίοι ήταν εκτός, λόγω περιουσιακών κριτηρίων.



Μειωμένο ρεύμα δικαιούνται οι  ευπαθείς ομάδες και οι καταναλωτές που ήταν εκτός λόγω ακίνητης περιουσίας. Πρόκειται για καταναλωτές που κληρονόμησαν ακίνητα από τους γονείς τους, που δεν έχουν την δυνατότητα ούτε να πωληθούν ούτε να νοικιαστούν και έχουν τεράστιο ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα υπάρξουν κλιμακωτές κατηγορίες με την έκπτωση στον λογαριασμό να ξεκινά από το 20% και να  φτάνει έως και  το 80%. Για παράδειγμα αν κάποιος πλήρωνε για χρέωση ρεύματος στο λογαριασμό 85 ευρώ το δίμηνο, με την έκπτωση θα πληρώσει 17 ευρώ.

Για τους πόρους και το πού θα βρεθούν  για να υπάρξουν οι  γενναίες μειώσεις στους λογαριασμούς, κύκλοι της ΔΕΗ διαμηνύουν ότι υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση αν θα ενταχθούν στις Υπηρεσίες  κοινής ωφέλειας ή αν θα καλυφθεί από τον  κρατικό προϋπολογισμό.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να φτάσει στην Βουλή στα τέλη του μήνα, ώστε να ξεκινήσει κιόλας από τους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου