Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πώς έγινε το άγριο φονικό του καρδιολόγου στη Σητεία. Τι είδαν οι μάρτυρες

Οργισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σητείας μετά και την άγρια δολοφονία του καρδιολόγου το πρωί του Σαββάτου, στον οικισμό Πιλαλήματα. Συγγενείς και φίλοι είπαν σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον αγαπητό γιατρό, Χριστόδουλο Καλαντζάκη το απόγευμα της Κυριακής.

Στο μεταξύ ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου στο Δικαστικό Μέγαρο στη Νεάπολη οδηγήθηκαν με την διαδικασία του αυτοφώρου το απόγευμα της Κυριακής οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του γιατρού.

Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία έως ότου οριστεί από το δικαστήριο o δικηγόρος που θα τους εκπροσωπήσει.

Σε βάρος του 37χρονου αστυνομικού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η γυναίκα του καρδιολόγου διώκεται για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφει στο ekriti.gr ένας εκ των τριών κυνηγών που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό.

«Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ότι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει "ρε παιδιά, ρε παιδιά". Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο».

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που είδε το σκηνικό της δολοφονίας, ο 37χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε, τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

Ο αυτόπτης συνεχίζει και περιγράφει: «Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε».

Ο αυτόπτης μάρτυρας συνεχίζει λέγοντας ότι ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. «Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι», περιγράφει.

«Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το σημείο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ότι μπορούσε. Από ό,τι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του», συμπληρώνει ο αυτόπτης μάρτυράς.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο 37χρονος Βούλγαρος, αστυνομικός στη χώρα του, προσχήχθη στην Αστυνομία και μετά από την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, «έσπασε» και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη και η 38χρονη σύζυγός του γιατρού καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται για ηθική συνέργεια στην δολοφονία.

Ο δράστης, αστυνομικός στο επάγγελμα, χωρισμένος με ένα παιδί, φέρεται να διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για έρωτα που «αναζωπυρώθηκε» τα τελευταία χρόνια.

Ερευνάται πως ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί απολαμβάνοντας και την περιουσία του 62χρονου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Ράδιο Λασίθι, στο παρμπρίζ μπροστά από τη θέση του οδηγού φαίνονται πιθανόν 10 σημάδια από σφαίρες. Ο δολοφόνος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πυροβόλησε τον 62χρονο τρεις φορές στο σώμα και του έριξε χαριστική βολή στο κεφάλι ενώ ο τρόπος που εδρασε φανερώνουν το μένος εναντίον του θύματός του.

Η αμύθητη περιουσία, οι υποψίες και το… τεστ dna

Συγκλονίζουν οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την υπόθεση της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου, Χριστόδουλου Καλαντζάκη από τον 37χρονο Βούλγαρο με την βοήθεια της συζύγου του γιατρού.

Άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του καρδιολόγου αναφέρουν πως η 38χρονη Βουλγάρα, με την οποία είχαν μαζί κι ένα τρίχρονο παιδί, ήταν η τέταρτη σύζυγός του ενώ τον τελευταίο χρόνο βρίσκονταν σε διάσταση.

Η Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου που σχεδίασε τη δολοφονία του μαζί με τον εραστή τηςΗ Βουλγάρα σύζυγος του καρδιολόγου που σχεδίασε τη δολοφονία του μαζί με τον εραστή της

Αμφισβητούσε την πατρότητα του παιδιού

Τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι οι καυγάδες κυριαρχούσαν με τον Χριστόδουλο Καλαντζάκη να φαίνεται πως είχε σοβαρές υποψίες για εξωσυζηγική σχέση της 38χρονης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν συγγενικά πρόσωπα του καρδιολόγου, ο γιατρός αμφισβητούσε την πατρότητα του τρίχρονου παιδιού ζητώντας ανά περιόδους από την 38χρονη να προχωρήσουν σε τεστ dna προκειμένου να αποδειχθεί ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας.

Η αμύθητη περιουσία και ο σχεδιασμός της δολοφονίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος γιατρός είχε μία… αμύθητη περιουσία τόσο κινητή όσο και ακίνητη αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, εικάζεται πως αυτός ήταν και ο λόγος που η 38χρονη συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του προκειμένου να πάρει στο… χέρι την περιουσία.

  '

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου