Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός στην Κοζάνη

Οι Ομάδες Ραδιοερασιτεχνών Εκτάκτων Επικοινωνιών Κοζάνης πέραν των άλλων δραστηριοτήτων που συνήθως προβάλονται στον ευρή κοινό (συνδρομή σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων) αποτελούνται από άτομα τα οποία είναι χομπίστες ραδιοερασιτέχνες.


Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνική των ραδιοεπικοινωνιών, η οποία έχει σκοπό την αυτοδιδασκαλία, τη δημιουργία φιλίας και την κοινωνική προσφορά με πολλούς τρόπους. Οι ραδιοερασιτέχνες, όπως ονομάζονται τα άτομα που ασχολούνται με τη δραστηριότητα αυτή, χρησιμοποιούν εξοπλισμό ραδιοεπικοινωνιών, τους πομποδέκτες, για να επικοινωνήσουν με άλλους ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο ή και στο Διάστημα.

Στα πλαίσια αυτά η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονιάς Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ. (SZ2RWM) και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ΣΥ.ΡΑ.ΚΟΖ. (SZ2KOZ) με αφορμή την 105η επέτειο της 11ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ του 1912 ημέρα απελευθέρωσης της πόλεως της Κοζάνης, διοργανώνουν Ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις μπάντες των βραχέων και των VHF, σύμφωνα με το ισχύον BandPlan. Τα χαρακτηριστικά κλήσης που χρησιμοποιούνται είναι αυτά των συλλόγων.

Όποιος Ραδιοερασιτέχνης καταφέρει επαφές και με τα δύο χαρακτηριστικά κλήσης αποκτά το δικαίωμα να κατεβάσει μέσω internet την επόμενη ημέρα, αναμνηστικό δίπλωμα.


Περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου