Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Οι δυο υποθέσεις του Ζαφειρόπουλου που ίσως δείξουν τους δράστες της δολοφονίας

Το αρχείο με τις υποθέσεις που είχε αναλάβει ο δολοφονημένος ποινικολόγος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, κάνουν φύλλο και φτερό οι ντετέκτιβ της Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας του.
Όπως εκτιμούν οι ντετέκτιβ της ΕΛΑΣ, στις υποθέσεις αυτές είναι πολύ πιθανό να περιέχονται τα ονόματα των δολοφόνων του.


Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, δυο υποθέσεις του εκλιπόντος δικηγόρου έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Η μία αφορά στην καταγγελία ενός δικηγόρου που δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπούς πριν χρόνια στην Πεντέλη και η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης νόμιμης κλήτευσης.

Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με μία επιχείρηση με κωδική ονομασία "Χίμαιρα" η οποία αφορούσε την εμπλοκή δεκάδων αλλοδαπών που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών. Η αστυνομία πάντως εκτός από την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου φαίνεται να εξετάζει και το σενάριο του διαπληκτισμού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», τα δύο άτομα φαίνεται να είχαν προκαθορισμένο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για ποινική υπόθεση που τους αφορούσε. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι δράστες δεν έλαβαν κανένα μέτρο προφύλαξης, δεν φορούσαν κουκούλες αλλά ούτε και γάντια την ώρα των πυροβολισμών.

Μάλιστα, ο Ζαφειρόπουλος φέρεται να κρατούσε κάποιες σημειώσεις σε ατζέντα που είχε μπροστά του και η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δικηγόρος και οι δολοφόνοι του μετακινήθηκαν –αδιευκρίνιστο γιατί– από την αίθουσα συσκέψεων στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου, όπου και τελικά τον πυροβόλησαν μια φορά στο στήθος από απόσταση περίπου 1,5 μ. Από την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι προέκυψε ότι η σφαίρα έπληξε το θύμα στην αριστερή θωρακική χώρα με συνέπεια, ύστερα από λίγη ώρα, τον θάνατό του.

Οι δράστες είτε χρησιμοποίησαν περίστροφο είτε περισυνέλεξαν τον κάλυκα από τη βολίδα που έπληξε τον δικηγόρο, καθώς στον χώρο δεν υπήρξε σχετικό εύρημα. Μετά τη δολοφονία αποχώρησαν από το γραφείο έχοντας και οι δύο όπλα στα χέρια τους, σύμφωνα με τον συνεργάτη του θύματος και μοναδικό μάρτυρα όσων εκτυλίχθηκαν στο δικηγορικό γραφείο. Ο τελευταίος είπε ότι οι δράστες ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, αδύνατοι με κοντά σκούρα μαλλιά καθώς και ότι φορούσαν τζιν και ανοιχτόχρωμα πανωφόρια.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος επρόκειτο να εκπροσωπήσει τον έναν από τρεις κατηγορουμένους σε υπόθεση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης που ξεκινούσε τη Δευτέρα στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η εν λόγω υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και διασυνδέεται με τη δράση πολυμελούς κυκλώματος Αλβανών διακινητών χασίς που συνελήφθησαν δύο μήνες αργότερα.



news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου