Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Θλίψη από τις ιστορίες των θυμάτων: «Μητέρα πνιγόμαστε» είπε 36χρονος πριν τον παρασύρει ο χείμαρρος

Στο πένθος βύθισε στο πανελλήνιο ο χαμός 15 ανθρώπων από τις φονικές πλημμύρες που χτύπησαν το πρωί της Τετάρτης τη Δυτική Αττική.
Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων, όπως του 36χρονου Γιώργου Μακαρούνα, πατέρα ενός μικρού παιδιού.


Ο άτυχος 36χρονος εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού και είχε εγκλωβιστεί στη Μάνδρα μέσα στο όχημά του.

Λίγο πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά μιλούσε με την μητέρα του στο τηλέφωνο, «μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε», ανέφερε πριν διακοπεί η σύνδεση.

Η σορός του άτυχου οδηγού βρέθηκε αρκετή ώρα μετά  και σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων μακριά από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε το όχημα.

Οικογενειακή τραγωδία στην Μάνδρα με δύο αδέρφια κυνηγούς

Ανάμεσα  στα θύματα και τους τραυματίες που βρίσκονται  στο νοσοκομείο βρίσκεται και η σορός του Μπάμπη Δημητρόπουλου, του άτυχου κυνηγού που μαζί με τον αδερφό του ξεκίνησαν σήμερα το πρωί για να πάνε για κυνήγι.

Ο πατέρας δύο παιδιών, που η σορός του αναγνωρίστηκε στο Θριάσιο, είχε πάει για κυνήγι με τον αδερφό του, Δημήτρη, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα με τους αγνοούμενους και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς καταιγίδας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.

Τραγικές φυσιογνωμίες η σύζυγος του Μπάμπη, η οποία αναγνώρισε τη σορό του στο νεκροτομείο του Θριασίου και η μητέρα του, που έχασε το παιδί της, αγωνιά για το άλλο της παιδί και ταυτόχρονα κρατούσε στην αγκαλιά της τις δύο εγγονές της, προσπαθώντας να τις παρηγορήσει για το χαμό του πατέρα τους.

Ο Μπάμπης Δημητρόπουλος και ο αδερφός του Δημήτρης είχαν πάθος με το κυνήγι. Οργάνωναν συχνά επελάσεις στην περιοχή και περνούσαν μαζί πολλές ώρες. Ο Μπάμπης ήταν παντρεμένος και είχε δύο κόρες. Ο αγνοούμενος Δημήτρης είναι επίσης παντρεμένος και έχει έναν γιο, αναφέρει το protothema.gr.

Η αγωνία για τον γιο που αγνοείται, τον Δημήτρη, καθώς οι συγγενείς δεν αναγνώρισαν τον άνθρωπό τους ανάμεσα στις σορούς που έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο.



Bρέθηκε νεκρή πάνω στα κάγκελα που πιάστηκε για να σωθεί…

Μέχρι αργά χθες το βράδυ μόνο έξι από τα θύματα της θεομηνίας είχαν αναγνωριστεί. Οι 12 νεκροί βρέθηκαν από την Πυροσβεστική, δύο από το Λιμενικό και ο τελευταίος από το ΕΚΑΒ. Οι σοροί στη θάλασσα εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα.

Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυλλέξουν.

Ειδικότερα, οι τελευταίοι δύο νεκροί είναι ένας άνδρας που αναζητείτο από χθες το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου. Επίσης μια γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Το πρώτο θύμα που εντοπίστηκε ήταν στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα, και ήταν μια γυναίκα ηλικίας 101, η οποία βρέθηκε μέσα στο σπίτι της.

Νεκροί είναι επίσης ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το χθες το πρωί, και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. Ακόμα, νεκρή βρέθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Η γυναίκα ηλικίας 90 ετών βρέθηκε πάνω σε κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά… Στο Ψαλίδι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής βρήκαν σε εξωτερικό χώρο νεκρό άντρα.

Αλλος ένας άνδρας ηλικίας 68 ετών βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου, λίγο πιο έξω από την περιοχή της Μάνδρας. Επίσης, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών που πνίγηκε στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα. Ηταν η μοναδική από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της που δεν κατάφερε να βγει έγκαιρα από το σπίτι.

Δύο άνδρες παρασύρθηκαν από χείμαρρο και βρέθηκαν νεκροί σε οικόπεδα της εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. Ο πρώτος στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο και ο δεύτερος στο 5ο-6ο. Στην οδό Αγαμέμνονος 8, στη Μάνδρα, οι άντρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρό έναν ακόμη ηλικιωμένο άντρα.



topontiki
ελεύθερος τύπος
madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου