Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: Μετά την «Ευρυδίκη» ο «Ζήνωνας» – Απίστευτη εικόνα από τη NASA

Η "Ευρυδίκη" όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Γιατί τώρα, έρχεται και ο κυκλώνας με το όνομα "Ζήνωνας". Ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο ως το Σάββατο.
Ο καιρός δεν αλλάζει τα επόμενα 24ωρα. Η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο της, έχει προειδοποιήσει ότι η κακοκαιρία θα επικρατήσει και τις επόμενες μέρες. Η «Ευρυδίκη» συνεχίσει το πέρασμά της.
 Και φαίνεται πως είναι μέρος του κυκλώνα «Ζήνωνα».


Και σήμερα Πέμπτη (16.11.2017), η «Ευρυδίκη» φέρνει βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Ημαθία και την Πιερία) αλλά και στη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές αναμένονται επίσης σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Το meteo.gr παρουσιάζει χάρτη που δείχνει τη θέση του χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης και τις βροχές που αναμένονται έως το βράδυ.




Αύριο Παρασκευή (17.11.2017) οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Ο κυκλώνας «Ζήνωνας»
Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η δΔυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον Ζήνωνα. Ωστόσο, είναι αρκετά νωρίς για να προβλεφθεί η ακριβής πορεία του.
Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Σε σελίδα του meteo.gr στο Facebook ανέβηκε και μια φωτογραφία από τη NASA. Δείχνει τη δημιουργία του μεσογειακού κυκλώνα νοτιοανατολικά της Σικελίας. 
Καλλιάνος: Μην ξεγελιέστε!
Στο μεταξύ, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, στη σελίδα του στο Facebook, καλεί τους πολίτες να μην… ξεγελιούνται από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Γιατί από το βράδυ αναμένονται ξανά καταιγίδες.
Όπως τονίζει, από το βράδυ αναμένεται νέο «ξέσπασμα» με σποραδικές καταιγίδες που θα απασχολήσουν μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής και ενδεχομένως και των δυτικότερων περιοχών της που έχουν ήδη πληγεί.
«Φαίνεται ότι θα έρθει κάτι αρκετά δυνατό και ότι σε τοπικό επίπεδο θα σημειωθούν αρκετά χιλιοστά βροχής. (…) Αυτή η κατάσταση, με εξάρσεις και υφέσεις, θα διατηρηθεί στην Αττική μέχρι και το Σάββατο το βράδυ», τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.
Δείτε το post του

Καιρός – ΕΜΥ: Επιδείνωση μέχρι το πρωί του Σαββάτου!


«Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, σήμερα, αύριο και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».
Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος, κατά διαστήματα και την Πέμπτη και την Παρασκευή αλλά και τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου