Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Τι γίνεται με τις ρυθμίσεις οφειλετών

Σφίγγει και άλλο τον κλοιό γύρω από τους οφειλέτες του δημοσίου η εφορία, καθώς είναι αποφασισμένη να πληρώσουν όσοι μπορούν τις οφειλές τους αλλά και να τηρηθεί το πλαίσιο των 100 δόσεων.  Σύμφωνα με το newsit.gr από 1η Ιανουαρίου 2018 ενεργοποιείται ο νέος νόμος που προβλέπει ότι αν δεν πληρώνονται στην ώρα τους οι τρέχουσες οφειλές τότε αυτομάτως χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων με αποτέλεσμα να αναβιώνουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.


Από τους πρώτους μήνες του 2018 θα ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές στο Δημόσιο. Η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει γίνει μνημονιακή υποχρέωση για την ολοκλήρωση της τρίτη αξιολόγησης και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική διάταξη. Η λύση που έχουν οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα για να μην προστεθούν στην τεράστια λίστα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Η τακτοποίηση μιας οφειλής σε δόσεις πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, προέβλεπε μέχρι σήμερα επίσκεψη στην εφορία. Αυτό άλλαξε. Μια νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι ακόμη και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές θα μπορούν να τακτοποιηθούν σε 12 δόσεις με την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Έτσι οι φορολογούμενοι δε θα κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θα εμφανίζονται πάντοτε ενήμεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου