Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

3 υπέροχα εμπνευσμένα μαθήματα που πήραμε από την κλασική λογοτεχνία

Μελετήστε τους κλασσικούς, λένε, αλλά φτιάξτε τους δικούς σας κανόνες. Παρομοίως, ο Εντγκάρ Ντεγκά έχει δηλώσει ότι «Η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις εσύ, αλλά τί κάνεις τους άλλους να δουν». Αν ο αναγνώστης είναι όντως εκείνος που συμπληρώνει τα κενά της ιστορίας με τη δική του φαντασία, ταλέντο και συναίσθημα, τότε κανένα λογοτεχνικό μυθιστόρημα δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο και πλήρως γραμμένο από τον συγγραφέα του.

Όταν θεωρούμε τον άλλο δεδομένο και δεν εκτιμούμε αυτό που έχουμε

Οι άνθρωποι έχουν μια κακή συνήθεια: να θεωρούν δεδομένο αυτό που έχουν, είτε είναι η σχέση τους, είτε η οικονομική τους κατάσταση, είτε το στυλ ζωής που κάνουν, και να ΜΗ μπορούν να φανταστούν πώς θα ήταν τα πράγματα σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν ήταν έτσι όπως είναι τώρα.

Έρχονται τα πάνω - κάτω στην ελληνική Δικαιοσύνη από τη Δευτέρα (23/01)

Σύμφωνα με το νόμο 4446/2016, από τη Δευτέρα (23/01/2017) αναπροσαρμόζονται τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική Δικαιοσύνη.

Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων - Τα τρακτέρ στους δρόμους

Τα μπλόκα των αγροτών ξεκινούν και τα τρακτέρ να ζεσταίνονται. Οι αγρότες πάντως δείχνουν σε πολλές περιοχές διχασμένοι για το πως πρέπει να κινηθούν...
Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει. Αύριο λοιπόν αναμένονται τα πρώτα μπλόκα σε Κουλούρα, Αίγιο, Μελούνα Λάρισας και στην εθνική οδό Άργους - Κορίνθου.

Τι τύπος selfie taker είσαι; Μια νέα έρευνα θα σου δώσει την απάντηση

Χιλιάδες selfies ποστάρονται καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μελετώντας τες μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για τον πρωταγωνιστή τους!
Οι selfies έχουν συνδεθεί στενά με τον ναρκισσισμό, όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μοιράζονται τα αυτο-πορτρέτα τους στις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες δεν διαθέτουν το εν λόγω χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά τους.

Η συγκινητική ιστορία ενός άστεγου που βρήκε τον «άγγελό» του στο πρόσωπο μιας γυναίκας

Ένας άστεγος άνδρας κατάφερε να βρει δουλειά και σπίτι όταν μια γυναίκα ανέβασε τη φωτογραφία του στο Facebook.
Ο λόγος για τον Barry ο οποίος καθόταν στο κέντρο της Μελβούρνης κρατώντας ένα χαρτόνι στο οποίο έγραφε:

Κασμιρτζήδις:κοπή πίτας στο Σ΄μάθκο

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τη νέα χρονιά έκοψαν τα μέλη του συλλόγου «Κασμιρτζήδις». Από νωρίς συγκεντρώθηκαν στον χώρο τους στο Σ'μάθκο και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά όπου βέβαια δεν έλειψαν τα πειράγματα και τα κασμέρια.

Κοπή πίτας του Σ.Ε.Ο. Κοζάνης στο Σμάθκο

Αρκετοί ήταν και φέτος οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου Ορειβατών Κοζάνης που συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο στέκι τους στο Σμάθκο.