Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πότε ανοίγει το Τριώδιο και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα;

Η Αρχή του Τριωδίου για τη χρονιά του 2017 είναι στις 5 Φεβρουαρίου (70 ημέρες πριν τη Κυριακή του Πάσχα).

Φέτος η Τσικνοπέμπτη πέφτει στις 16 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που όλος ο κόσμος τρέχει για να φάει απολαυστικό κρέας.

Ιταλοί μετεωρολόγοι: O χειμώνας θα επιστρέψει δριμύτερος

Σύμφωνα με το έγκυρο ιταλικό site www.ilmeteo.it  ο χειμώνας στην Ανατολική Μεσόγειο, και στην Ελλάδα, θα επιστρέψει δριμύτερος από τα μέσα περίπου Φλεβάρη και μετά με χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στο Μάρτιο.

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής την Κυριακή το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών και στο αμφιθέατρο «Σπύρος Αρσένης»

Ο χειμώνας γύρω από τη σόμπα- Μια ιστορία κοντά στη φωτιά

Για δεκάδες χρόνια η ξυλόσομπα είχε χαθεί από το προσκήνιο. Επανήλθε τελευταία λόγω οικονομικής κρίσης. Υπήρχαν εποχές που η ξυλόσομπα ήταν μεγάλο απόχτημα. Προσπαθούσε να ζεστάνει τα σπίτια, που στα περισσότερα, από τις χαραμάδες στις πόρτες και στα παράθυρα άκουγες μέσα τον αέρα να σφυρίζει τα χειμωνιάτικα βράδια. Εκτός από ζεστασιά δημιουργούσε θαλπωρή αφού όλη η οικογένεια ήταν συγκεντρωμένη τριγύρω της.

Πρόγραμμα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

O εορτασμός για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί φέτος σύμφωνα με το αρ. πρωτ. Φ.7/ΦΜ /7179/Δ1/16-1-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και το πρόγραμμα, το οποίο συντάχθηκε και καθορίζει τον εκκλησιασμό των Σχολείων  ως εξής:

Ποια καθημερινά προϊόντα περιέχουν φοινικέλαιο


Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το φοινικέλαιο εμπεριέχεται σε πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνετε και χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.
Το φοινικέλαιο είναι ένα εδώδιμο έλαιο, που τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στην επικαιρότητα κάτω από ένα φως αμφισβήτησης και έριδος, μετά από πρόσφατες αναφορές ότι είναι πιθανώς καρκινογόνο, όταν υπόκειται σε υψηλές θερμοκρασίες κατά την επεξεργασία του.

Αυξημένη επικινδυνότητα χιονοστιβάδας στα βουνά

Με αφορμή τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τις καταγραφές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης το ενδεχόμενο χιονοστιβάδας σε πολλές ορεινές περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένο αυτό το διάστημα και εφίσταται η προσοχή όσων επισκεφτούν το επόμενο διάστημα χιονοσκεπείς περιοχές και ορεινούς όγκους.

ΑΔΜΗΕ: 101 προσλήψεις σε Κοζάνη, Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αγρίνιο και Μεγαλόπολη

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν ενός (101) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., που εδρεύει στο νομό Αττικής (για τις ανάγκες αυτής στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Aχαΐας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Λάρισας όπου προκηρύσσονται οι κατωτέρω θέσεις) ....