Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στο Δρυόβουνο

Η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου πραγματοποιήθηκε και φέτος στον λόφο του Γολγοθά στο Δρυόβουνο του Δήμου Βοΐου Κοζάνης το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Πλήθος πιστών σπεύδουν κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης και να ακολουθήσουν την πομπή η οποία ξεκινάει  μετά την ανάγνωση των Μεγάλων Ωρών, από την εκκλησία του χωριού Αγ. Μηνά, για τον ονομαζόμενο λόφο του «Γολγοθά».

Η περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη

Πλήθος κόσμου ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοζάνης.
Υπό τους ήχους πένθιμων εμβατηρίων από την Φιλαρμονική της Κοζάνης αλλά και τη Στρατιωτική Μουσική να δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

" Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου "«Σήμερον κρεμᾶται ἐπὶ ξύλου, ὁ ἐν ὕδασι την γην κρεμάσας.

Στέφανον ἐξ ἀκανθῶν περιτίθεται, ὁ τῶν Ἀγγέλων Βασιλεύς.

Ψευδὴ πορφύραν περιβάλλεται, ὁ περιβάλλων τον οὐρανόν ἓν νεφέλαις.

Ῥάπισμα κατεδέξατο, ὁ ἐν Ἰορδάνῃ ἐλευθερώσας τὸν Ἀδάμ.

Ἦλοις προσηλώθη, ὁ Νυμφίος τῆς Ἐκκλησίας. 

Λόγχη ἐκεντήθη, ὁ Υιός τῆς Παρθένου.


Προσκυνούμέν σου τὰ Πάθη Χριστέ.

Δεῖξον ἡμῖν, καὶ τὴν ἔνδοξόν σου Ἀνάστασιν»


Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Αποκαλυπτική έκθεση του ΠΟΥ: Πίνουμε νερό με περιττώματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κρούει σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για την ποιότητα του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας πως σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν ακόμη πόσιμο νερό μολυσμένο με περιττώματα.

Γιατί κινδυνεύει με κατάσχεση η δημόσια περιουσίας της Ελλάδας στις ΗΠΑ

Με κατάσχεση απειλείται η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου στις ΗΠΑ, εξαιτίας του προστίμου 40 εκατομμυρίων ευρώ που επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο εις βάρος της χώρας για την υπόθεση C4I.

Ποιοι θα πληρώσουν φέτος περισσότερο φόρο

Ιδιαίτερα βαρύς θα είναι φέτος ο λογαριασμός για τους φορολογουμένους  (φορολογική δήλωση για εισοδήματα του 2016) σε σχέση πέρυσι (φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2015) καθώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που συμφώνησε πέρυσι ο ΥΠΟΙΚ με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Μεγάλη Πέμπτη: Η κορύφωση του Θείου Δράματος. Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Η Μεγάλη Πέμπτη, η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους. Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλη τη χώρα, σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία.
Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Τέλος στη συγκέντρωση αποδείξεων για το αφορολόγητο

Τέλος στο χαρτοβασίλειο των αποδείξεων βάζει, με απόφασή του ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απαλλάσσοντας τους φορολογούμενους από την υποχρέωση να κρατούν τις αποδείξεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για να χτίζουν το αφορολόγητο.

Μηνύματα και ευχές για ασφαλή οδήγηση από την τροχαία Κοζάνης εν όψη του Πάσχα

«Φέτος το Πάσχα, ας κάνουμε τους δρόμους ασφαλείς για όλους», είναι ένα από τα μηνύματα της Τροχαίας Κοζάνης, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην πόλη της Κοζάνης, στην περιοχή της ΖΕΠ

Ένας νέος μετεωρολογικός σταθμός προστέθηκε στο υπάρχον δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Δυτική Μακεδονία. Στο περιαστικό χώρο της πόλης της Κοζάνης, και συγκεκριμένα στην περιοχή της ΖΕΠ, εγκαταστάθηκε ένας μετεωρολογικός σταθμός Davis Vantage Pro2.

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Πάσχα 2017: Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως. Τι αλλάζει φέτος

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει και το 2017 από την Aegean Airlines, που εκτός από τις προγραμματισμένες της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία επιπλέον αεροσκάφη (που δεν κάνουν εμπορικές πτήσεις), την μεταφορά του σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Τραγικές ώρες για τον Alpha: Τι συμβαίνει με εργαζόμενους

Δυσάρεστες εξελίξεις για τον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας, Alpha καθώς δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του με κίνδυνο να μην μπορεί να καλύψει τρέχουσες οικονομικές οφειλές του, όπως αυτές προς τους εργαζομένους του.

Πώς θα βάψετε φυσικά τα πασχαλινά αυγά

Πάσχα χωρίς βαμμένα αυγά δεν γίνεται! Αν και πλέον αρκετοί τα αγοράζουν έτοιμα, βαμμένα, υπάρχουν πάντα οι επιλογές της βαφής των αυγών στο σπίτι είτε με τα χρώματα που αγοράζουμε από τα σούπερ-μάρκετ, είτε με φυσικό τρόπο, με τη βοήθεια υλικών που έχουμε στο σπίτι.

Οι άγνωστες αλήθειες για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» είναι ίσως η δημοφιλέστερη σειρά της τηλεοπτικής ιστορίας. Απόδειξη ότι το έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι παίζεται ακόμα και σήμερα, 38 χρόνια αργότερα!
Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες για τη θρυλική αυτή σειρά που παραμένουν άγνωστες ακόμα και σήμερα, όπως οι ηθοποιοί που βρίσκονταν αρχικά στη λίστα του Φράνκο Τζεφιρέλι για το ρόλο του Ιησού.

Με σφραγίδα του οικογενειακού γιατρού η είσοδος σε νοσοκομεία

Ο οικογενειακός γιατρός θα είναι πλέον το συστατικό στοιχείο του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το νομοσχέδιο που δίνεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.
Ο οικογενειακός γιατρός θα είναι γενικός γιατρός ή παθολόγος και παιδίατρος. Κάθε Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) θα διαθέτει οικογενειακό γιατρό, με πληθυσμό ευθύνης περίπου 2.000 ατόμων.

Survivor: Πανηγύρι στο διαδίκτυο με την αποχώρηση του Χανταμπάκη

Η αποχώρηση του Στέλιου Χανταμπάκη από το Survivor έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν πάρει στην κυριολεξία «φωτιά».
Η στάση του και η συμπεριφορά του εξόργισαν το τηλεοπτικό κοινό, που δεν τον ψήφισε για να παραμείνει.

Ένοχοι οι δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια Νοσοκομείων για το θάνατο βρέφους από την Κοζάνη το 2010

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο από αμέλεια αγοριού 13 μηνών κρίθηκαν δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια, που τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης από 8 έως 16 μηνών, με τριετή αναστολή.Πρόκειται γα την περίπτωση του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη, που μεταφερόταν για αρκετές μέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στην Βόρεια Ελλάδα, μέχρι που κατέληξε, κατόπιν νοσηλείας στο «Ιπποκράτειο» στην Θεσσαλονίκη.

Επιτυχής συμμετοχή των Επιχειρήσεων του ΕΒΕ Κοζάνης στην Έκθεση δομικών υλικών και εξοικονόμησης ενέργειας: «Domotec 2017»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην Έκθεση DOMΟTEC – Δόμηση, Ανακαίνιση, Εξοικονόμηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα Αττικής, από 7 έως 9 Απριλίου 2017.

Το πατροπαράδοτο έθιμο της Μηλιάς «Διπλός Χορός» την Τρίτη ημέρα του Πάσχα

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Μηλιάς
 «Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ» σας προσκαλεί την Τρίτη ημέρα του Πάσχα, στο πατροπαράδοτο και μοναδικό για την περιοχή έθιμο,
«Διπλός Χορός» στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Με την Ορχήστρα του Γιάννη Γρίβα.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Πασχαλιά: Γιατί θεωρείται ευλογημένη από την Παναγία;

Όταν γεννήθηκε ο Χριστός στη φάτνη της Βηθλεέμ, ο Ηρώδης, ο βασιλιάς της Ιουδαίας με τη σκληρή καρδιά, έδωσε διαταγή να σκοτώσουν όλα τα αγοράκια, όσα είχαν ηλικία από μιας ημέρας έως δύο χρονών. Ο Θεός όμως ειδοποίησε τη νύχτα μ’ έναν άγγελο τον Ιωσήφ να φύγουν αμέσως για την Αίγυπτο για να σωθεί ο Χριστός.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Αχρείοι όσοι μας παρομοιάζουν με Έλληνες

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στον νομό Τσόρουμ.
«Αυτοί γίνονται εχθροί στο ίδιο τους το έθνος. Ο ένας έκανε το δικηγόρο της FETÖ, ο άλλος λέει ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης, όσους ψηφίσουν "ναι".

Σήμερα η ροζ πανσέληνος

Την ροζ πανσέληνο του 2017 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τρίτη. Όσοι, ωστόσο, περιμένετε να δείτε στον ουρανό ένα ολόγιομο φεγγάρι σε έντονη ροζ απόχρωση, θα απογοητευτείτε.

Τέσσερα ροφήματα και ποτά που προστατεύουν από την άνοια

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο άνοιας σε σημαντικό βαθμό, ακόμη και σε άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση απέναντι στο σύνδρομο.

ΚΕ.Π.ΚΑ.: Τι πρέπει να ξέρουμε για το Πασχαλινό Τραπέζι

Το ΚΕ.Π.ΚΑ., με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, δίνει, στη δημοσιότητα, πληροφορίες, που αφορούν τα κύρια είδη διατροφής του Πασχαλινού τραπεζιού, για να γνωρίζουν οι καταναλωτές, όταν προμηθεύονται τα προϊόντα αυτά, τι να αγοράζουν και τι να αποφεύγουν.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Νηστίσιμες συνταγές για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας

Περίοδος  νηστείας η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα που θα οδηγήσει και θα μας προετοιμάσει για την Ανάσταση.
Εδώ σας έχουμε κάποιες από τις πιο αγαπημένες νηστίσιμες συνταγές και ...καλή σας όρεξη!


Κέρκυρα: Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων

Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, η νύμφη του Ιονίου, το νησί της μουσικής, μα κυρίως το νησί του Αγίου Σπυρίδωνος. Η Κέρκυρα την Κυριακή των Βαΐων πανηγυρίζει, γιορτάζει το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος του 1630, που απάλλαξε τη νήσο από την πανώλη.

Τα Σκόπια σε απόλυτη ακυβερνησία. Τι προκαλεί ανησυχία

Η Ρωσία βλέπει δάκτυλο ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την δημιουργία καντονιών στα πρότυπα της Ελβετίας στη γειτονική χώρα, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους στην περιοχή. Έκρυθμη η κατάσταση με παραμονή στην εξουσία μιας κυβέρνησης που αυτή τη στιγμή δεν νομιμοποιείται.

Μεγάλη Δευτέρα, τι γιορτάζουμε: Ιδού ο Νυμφίος έρχεται ...

Η Εκκλησία θυμάται τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο και το γεγονός της άκαρπης συκιάς που ξεράθηκε, όταν ο Κύριος την καταράστηκε.

Το βράδυ στις Εκκλησίες ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τρίτης, όπου στην υμνολογία κυριαρχεί η Παραβολή των 10 παρθένων.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Η μακάβρια ιστορία κανιβαλισμού πίσω από το πιο γνωστό παιδικό τραγουδάκι

Στη ζωή δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από μία ιστορία. Ακόμα κι αν αυτή η ιστορία αφορά το πιο γνωστό παιδικό τραγουδάκι. Όσο γλυκό και ωραίο κι αν ακούγεται.

Μακελειό από τον ISIS στην Αίγυπτο. 47 νεκροί, 150 τραυματίες

Στους 47 νεκρούς ανεβαίνει ο φόρος αίματος από τις σημερινές δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.Την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS.

Όλο το παρασκήνιο για το πώς ξεκλείδωσε η διαπραγμάτευση

Το τηλεφώνημα της Άγκελας Μέρκελ το μεσημέρι της Τετάρτης στον Αλέξη Τσίπρα, και οι επικοινωνίες που πριν αλλά και μετά από αυτό, είχε η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε και την Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκλείδωσαν τη διαπραγμάτευση και άνοιξαν το δρόμο της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Ελλάδα, 2017: Δύο στα τρία νοικοκυριά έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ

Οικογενειακό εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα εμφανίζουν στην εφορία δύο στα τρία νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», μέσα σε μία πενταετία το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από το 49% στο 64,11%.

Γιατί τρώμε ψάρι την Κυριακή των Βαΐων;

Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ.
Παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι καταλύεται λόγω της σπουδαιότητας της γιορτής. Έτσι και το παιδικό τραγούδι ήταν:
«Βάγια, Βάγια των βαγιών, τρώνε ψάρι και κολιό, κι ως την άλλη Κυριακή με το κόκκινο αυγό!»

Σε μια πενταετία: 20.000 επιστήμονες έφυγαν από την Ελλάδα

H Eλλάδα διώχνει τα παιδιά της. Μέσα σε μια πενταετία έφυγαν από την χώρα 20.000 επιστήμονες. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
«Την πενταετία 2009 - 2014 μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης..

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός στα Δικαστήρια της Κοζάνης – Δύο συλλήψεις με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα

Εξιχνιάστηκε η περίπτωση εμπρησμού που διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 57χρονης και ενός 54χρονου, οι οποίοι και συνελήφθησαν

Λασσάνειος Δρόμος Κοζάνης 2017

Το Σάββατο 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο Λασσάνειος Δρόμος 2017