Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Δίαιτα: Τι είναι τα προβιοτικά και πώς συμβάλλουν στο αδυνάτισμα

Ξέρατε ότι ο αριθμός των βακτηρίων στο σώμα σας είναι δεκαπλάσιος από τον αριθμό των κυττάρων; Και όμως είναι αλήθεια! Τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια ζουν στο πεπτικό σας σύστημα. Το να έχετε τα σωστά βακτήρια στο στομάχι σας είναι σημαντικό στην απώλεια βάρους, την καλύτερη πέψη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Πώς ξεκίνησε η συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο του τουρίστα στο Λαγανά

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τη δολοφονία του 22χρονου νεαρού τουρίστα στη Ζάκυνθο. Ο άτυχος νεαρός διασκέδαζε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο στον Λαγανά, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία διαπληκτίστηκε με άλλους θαμώνες του μαγαζιού.

Καστοριά: Προσποιούμενος υπάλληλο της Δ.Ε.Η κατάφερε με τη μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρέσει 6.400€

Εξιχνιάστηκε χθες, (06-07-2017) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, κλοπή που διαπράχθηκε το Μάιο του 2017 σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δυο (2) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 31 ετών.

Τι δείχνει ο κύκλος της περιόδου για την υγεία σας

Γνωρίζατε ότι η περίοδός σας μπορεί να αποτελεί σημαντική ένδειξη για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα σας; Το μηνιαίο κάλεσμα της Φύσης μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αποκαλυπτικό αν λάβετε υπόψη κάποιες μικρές αλλαγές, ακόμα κι αν θεωρείτε την περίοδό σας φυσιολογική.

Απλά ροφήματα για μίνι αποτοξίνωση στο συκώτι

Το ήπαρ είναι ένα όργανο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τα πλευρά στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς σας. Το ήπαρ είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφών και για να απελευθερώσει το σώμα σας από τοξικές ουσίες.

Capital controls: Οι αλλαγές που φέρνουν διπλασιασμό του ορίου ανάληψης

Θέμα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση αλλαγών στα capital controls από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία”.
Το υπουργείο Οικονομικών μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, σχεδιάζει να φέρει τις αλλαγές που ανατρέπουν επί της ουσίας τους περιορισμούς για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών μέσα στις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά το όριο ανάληψης διπλασιάζεται με μια και μόνη κίνηση.

Μηχανογραφικά 2017: Από 14 έως 21 Ιουλίου η υποβολή για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων

Από την Παρασκευή 14 μέχρι και Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 μπορούν να υποβάλλουν οι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την αίτηση-μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων που επιθυμούν να εισαχθούν.

Ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στη Δυτική Μακεδονία

Πρόοδος του ΤΑΡ στην Ελλάδα: Έναρξη εργασιών στη Δυτική Μακεδονία και το σταθμό συμπίεσης

Ελλάδα. Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) στην Ελλάδα συνεχίζεται βάσει χρονοδιαγράμματος, στόχων, και προϋπολογισμού. Χάρη στις προσπάθειες περισσότερων από 3.100 ανθρώπων που απασχολούνται στο έργο, κατασκευαστικές εργασίες πραγματοποιούνται πλέον και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας που θα διασχίσει ο αγωγός:

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Αλλαγές στην Α΄ και Β΄ λυκείου από τη σχολική χρονιά 2018 - 2019

Στον προγραμματισμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τη διαμόρφωση των νέων προγραμμάτων σπουδών, καθώς, επίσης, και στις προτάσεις του προς το υπουργείο για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γεράσιμος Κουζέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα.

Δράσεις βιβλιοθήκης-Καλοκαιρινή Εκστρατεία

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης συνεχίζεται…
Μαγικές και τρελές περιπέτειες από σημείο σε σημείο θα συναντήσουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017!!!

Ιωαννίδης: Η ΔΕΗ πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα - Κομβικός ο ρόλος της

Την πρόταση να δημιουργηθεί ένα ταμείο δίκαιης μετάβασης για τη Δ. Μακεδονία επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένα καλάθι πόρων με χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, το οποίο στηρίζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Η Δυτική Μακεδονία παίρνει θέση στο χάρτη της Μεταλιγνιτικής Εποχής

Ουσιαστική παρέμβαση των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας στη Γ.Δ. Ενέργειας της Ε.Ε. Η Δυτική Μακεδονία πλέον στις περιφέρειες υψηλής προτεραιότητας.
Η συστηματική δουλειά η βασισμένη πάνω σε συνεργασίες των ενεργειακών Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας με ερευνητικά ιδρύματα, τεχνολογικούς και αναπτυξιακούς φορείς, δίνει προοπτική στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή, καθώς μπορεί πλέον να διεκδικήσει πόρους από το Ταμείο
Δίκαιας Μετάβασης που θα θεσπιστεί από την ΕΕ και αναμένεται
να προικιστεί με το ποσό των 8 δις. για την δεκαετία 2021-2030.

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά;

Είτε εμφανιστούν στα 20 είτε στα 40 ή και στα 60, οι άσπρες τρίχες είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη όσο μεγαλώνουμε.
Ποια είναι όμως η διαδικασία που καθοδηγεί το γκριζάρισμα των μαλλιών όσο περνούν τα χρόνια και γιατί συμβαίνει;

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκτέλεσης του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που ξεκίνησε τον Απρίλιο και διήρκησε μέχρι το τέλος του Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας τις επιπτώσεις των σημαντικών βροχοπτώσεων της περιόδου αυτής.

Προϊόντα Χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή 9 Ιουλίου στην Κοζάνη

FARMERSMARKET
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
ΑΠΟ ΤΟΝ Γ/Κ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ. «ΑΛΙΑΚΜΩΝ»

• ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ:

Πως θα γλιτώσετε το φόρο από ανείσπρακτα ενοίκια

Λιγότερες από δέκα μέρες μένουν για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ενοικιαστές που χρωστούν ενοίκια πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένη διαδικασία για να μην φορολογηθούν.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και μέχρι πότε θα διαρκέσουν;

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 16 Ιουλίου.
Η διάρκεια των εκπτώσεων ξεπερνά τις 50 ημέρες και όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου τα καταστήματα προαιρετικά μπορούν να είναι ανοιχτά.

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Επείγουσα αναζήτηση δότη μυελού των οστών για μαθητή του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών της Εορδαίας και της Καρδίτσας, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναζητούμε νέους δότες μυελού των οστών για τον μαθητή μας, μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Τι αλλάζει σε δαπάνες για γιατρούς και φάρμακα και νοσηλεία ανασφάλιστων

Τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών επεξεργάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν εκατομμύρια ασφαλισμένους
Αλλαγές έρχονται στο χώρο της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και των υποχρεώσεων εκατομμυρίων φορολογουμένων προς την Εφορία, με παρεμβάσεις που ετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας.

Νανά Καραγιάννη: Όταν ήμουν σε κώμα τα είδα όλα, τα τούνελ, τα φώτα

Στο μηδέν θα ήθελα να γυρίσω. Να τα ζήσω όλα από την αρχή.
Να τα διαγράψω όλα. Θα τα άλλαζα όλα και πόσο όμορφα θα ήταν τότε...». Στις 22 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν το τραγικό τέλος, η Νανά Καραγιάννη παραχώρησε την τελευταία της συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», όπου μίλησε για τη ζωή της και την πολύχρονη μάχη με τη νευρική ανορεξία.

20 αλήθειες για τη ζωή που κανείς δεν παραδέχεται

Όλοι αγωνιζόμαστε. Όλοι υποφέρουμε μέσα μας. Κάθε μέρα. Ανησυχούμε. Αναβάλουμε. Απογοητευόμαστε. Θυμώνουμε. Νιώθουμε μοναξιά. Δεν αισθανόμαστε πάντα καλά. Λέμε, μακάρι να ήμουνα πιο λεπτός, πιο πλούσιος, πιο νέος. Ευχόμαστε να είχαμε δουλειά…ή μια καλύτερη δουλειά. Να είχαμε μια καλύτερη σχέση. Πιστεύουμε ότι όλα στη ζωή θα έπρεπε να ήταν ευκολότερα.

Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης για την αποκατάσταση βλάβης στην Κοζάνη

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης πληροφορεί τους κατοίκους της  Κοζάνης, που διαμένουν στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:
Δαδαμόγια
Τμήμα Π.Π. Γερμανού
Δρυοβουνιώτη
Απ. Νικολή

Γρήγορη απομάκρυνση των κατοίκων των Αναργύρων και αναπάντητα ερωτήματα

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μόνο καθησυχαστικός δεν ήταν για την κατάσταση του οικισμού των Αναργύρων. Με απλά λόγια τόνισε ότι όλος ο οικισμός και όχι μόνο ο νέος θα πρέπει να εκκενωθεί, μιας και το γεωλογικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε κάποιο γεωλογικό ή τεκτονικό φαινόμενο ειδικά με τις φθινοπωρινές βροχές.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη «νόσο των κλιματιστικών»

Η νόσος των Λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση, ευρύτερα γνωστή ως «νόσος των κλιματιστικών», είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που προκαλείται από λοίμωξη και χαρακτηρίζεται από τη φλεγμονή στους πνεύμονες.
Το βακτήριο που ευθύνεται για τη νόσο των Λεγεωναρίων ονομάζεται Λεγιονέλλα.

Μεγάλη πτώση των βάσεων σε πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές

Σημαντική πτώση στις βάσεις των σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και στις πολυτεχνικές σχολές, μεγάλη άνοδο στα παιδαγωγικά τμήματα, καθώς επίσης και οριακή αύξηση στις ιατρικές και τις νομικές σχολές, «δείχνουν» τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Σεισμική δόνηση ιδιαίτερα αισθητή αναστάτωσε την Κοζάνη

Σεισμική δόνηση αναστάτωσε στις 14:19 σήμερα τους κατοίκους της Κοζάνης. Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12χλμ BA της Οχρίδας. Λόγω  του μικρού εστιακού του βάθους έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές της Φλώρινας όπως και της Κοζάνης

Βάσεις 2017: Εκτιμήσεις και συμβουλές για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, κύριο Γιώργο Χατζητέγα, μπορούμε να παραθέσουμε μία πρώτη εκτίμηση, αλλά και μία γενική κατεύθυνση για το πού θα κινηθούν οι βάσεις στα πέντε επιστημονικά πεδία, εκτιμωντας  την πρώτη εικόνα που αποκομίσαμε από τα κατά τόπους εξεταστικά κέντρα και την ανάρτηση των βαθμολογιών.

Nέες θέσεις εργασίας για 22.500 ανέργους έως το φθινόπωρο

Την προκήρυξη επτά νέων προγραμμάτων για 22.500 ανέργους από τον ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όλοι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2017

Ο φορολογικός... καύσωνας αρχίζει από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος τον Ιούλιο και συνεχίζεται με ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ και τέλη κυκλοφορίας
Μπορεί αυτές τις μέρες να καιγόμαστε από τις υψηλές θερμοκρασίες, λόγω καύσωνα, όμως ο καύσωνας της… τσέπης θα έρθει από το τέλος Ιουλίου για εκατομμύρια φορολογουμένους.

Καταιγίδες, μποφόρ και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Άστατος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας, με το κύμα καύσωνα να υποχωρεί.

Αναλυτικά:

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Τι θα συμβεί στη Γη στις 11.01 μμ. το βράδυ της Δευτέρας

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, καθηγητής Αστροφυσικής εξηγεί  τι θα συμβεί στις 11.01 μ.μ. της Δευτέρας 3 Ιουλίου.

Πριν από μια περίπου εβδομάδα ξεκίνησε και επίσημα το Καλοκαίρι παρ’ όλο που στην εποχή αυτή περιλαμβάνεται και όλος ο Ιούνιος, στην ουσία δεν είναι έτσι.

Αυτοκίνητο έπεσε μέσα στη λίμνη της Καστοριάς

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουλίου στη λίμνη της Καστοριάς, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στην λίμνη.

Δείτε το βίντεο

Επιμελητήριο Κοζάνης: Καλούνται οι εμπορικές επιχειρήσεις να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην «Εκπτωτική Κάρτα»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Π.Ε. Κοζάνης στηρίζει την τοπική αγορά προβαίνοντας στην έκδοση «Εκπτωτικής Κάρτας». Με την επίδειξη της κάρτας αυτής θα παρέχεται συγκεκριμένη ποσοστιαία έκπτωση στα προμηθευόμενα είδη από τα καταστήματα – επιχειρήσεις, που θα δηλώσουν στο Επιμελητήριο ότι επιθυμούν να εγγραφούν στη «λίστα» των επιχειρήσεων που θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Τα playsuits που θα φοράμε από το πρωί ως το βράδυ

Τα playsuits τα αγαπάμε γιατί εκτός του ότι είναι η καλοκαιρινή και πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή της σαλοπέτας, είναι και μια λύση για τις φορές που θέλουμε να δείχνουμε "ντυμένες" χωρίς να ψάχνουμε ώρες ποιο κομμάτι θα συνδυάσουμε με τι.

Νερό με άδειο στομάχι το πρωί: Τι δημιουργεί στον οργανισμό

Μπορεί να απολαμβάνετε ένα ποτήρι καφέ το πρωί, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει για το καλό του οργανισμού σας, το απλό, καθαρό νερό.Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι.

Δείτε γιατί:

Για ποια αγαθά και υπηρεσίες μειώνεται ο ΦΠΑ από το 24% στο 13%

Μειωμένος από το 24% στο 13% είναι ο συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει από σήμερα, 1η Ιουλίου, για μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών που συνδέονται κυρίως με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Καταιγίδα εισφορών και απότομη προσγείωση το φθινόπωρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Απότομη "προσγείωση" περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά το καλοκαίρι.
Και αυτό, γιατί θα πλησιάσει ο χρόνος κατά τον οποίο θα λήξουν οι νέες προθεσμίες εξόφλησης των περσινών εισφορών προς το τέως ΕΤΑΑ και τον τέως ΟΓΑ, θα γίνει ο υπολογισμός των εισφορών με βάση το περσινό καθαρό δηλωτέο εισόδημα, ενώ θα έλθουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ.

Ως και 10 βαθμοί πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα στην Κοζάνη

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα από αύριο Δευτέρα.
Στην Κοζάνη ο καιρός θα παρουσιάσει καθαρό ουρανό, μείωση της θερμοκρασίας στους 26 βαθμούς Κελσίου και ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Νέο λύκειο από Σεπτέμβρη και οι Πανελλαδικές παραμένουν

Νέο λύκειο φέρνει από τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας, με την υπογραφή του Κώστα Γαβρόγλου.Αλλαγές στις ώρες, ψαλίδι στα διδασκόμενα μαθήματα, μείωση των μαθημάτων στις ενδοσχολικές εξτάσεις, υποχρεωτική φοίτηση στο Λύκειο, είναι κάποια από όσα θα έχει ο «μπαχτσές»