Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Η καλοκαιρινή ανία των παιδιών: Πώς να την αντιμετωπίσετε

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος χαράς και... ανάπαυλας! Όταν τα σχολεία κλείνουν και οι δουλειές τελειώνουν, όλες οι οικογένειες “μετακομίζουν” σε εξοχικές κατοικίες, παραθαλάσσιες περιοχές, χωριά και νησιά για να περάσουν έστω και τις λιγοστές ημέρες των διακοπών! Τι συμβαίνει, όμως, τις υπόλοιπες ημέρες που τα παιδιά μένουν άπραγα και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τον ελεύθερο χρόνο τους; Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τις άσκοπες ώρες της ανίας των παιδιών;

Κι όμως, οι διακοπές αλλάζουν τα γονίδιά μας

Αν είσαι από εκείνους που υποτιμούν τις διακοπές, ήρθε ο καιρός να αλλάξεις γνώμη.

Όσοι τα καταφέρουν να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, αυτό το καλοκαίρι, θα κάνουν μάλλον στον εαυτό τους το καλύτερο δώρο. Αν μάλιστα συνδυάσουν τη φυγή με μερικές ασκήσεις διαλογισμού, ίσως φορτώσουν μπαταρίες, μεταφορικά και κυριολεκτικά, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Τρίηρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ: Ένα ταξίδι στο χρόνο με το Πολεμικό Ναυτικό

"Το ιστορικό αυτό πλοίο δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας... γιατί ήταν ελαφρύ σκάφος, ευέλικτο και κατάφερε να κερδίσει αυτήν την ναυμαχία με πολύ λιγότερο στόλο σε σχέση με τον Περσικό", δηλώνει ο αντιπλοίαρχος Νίκος Πολυχρονάκης ΠΝ.

Πανσέληνος Αυγούστου: Γιατί είναι ξεχωριστή

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου, μία ακόμα καλοκαιρινή πανσέληνος, καλεί τους «εραστές» της σε μία ακόμη εντυπωσιακή συνάντηση. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης έγκειται στο ότι η Σελήνη θα βρεθεί σε μερική έκλειψη, καθώς θα εισέλθει μερικώς στην σκιά της γης και θα σκιαστεί μικρό μέρος της επιφάνειάς της.

Πτολεμαΐδα: Πυροσβέστες απεγκλώβισαν ταύρο που έπεσε σε χαράδρα. Bίντεο

Αίσιο τέλος είχε, χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, η πολύωρη περιπέτεια ενός ταύρου στην Αναρράχη Πτολεμαΐδας, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα βάθους 80 μέτρων όταν απομακρύνθηκε, για άγνωστο λόγο, από το υπόλοιπο κοπάδι.

Capital controls: Είκοσι εννέα απαντήσεις για τα νέα δεδομένα

Για πρώτη φορά από τότε που επιβλήθηκαν τα capital controls πραγματοποιείται μια ουσιαστική αλλαγή στις μηνιαίες αναλήψεις, καθώς πλέον οι πολίτες θα χρειάζονται μία ανάληψη το μήνα για να σηκώσουν 1.800 ευρώ από το λογαριασμό τους.
-Τι ισχύει για τις αναλήψεις μετρητών, τη χρήση καρτών στο εξωτερικό και τις επιταγές.
 -Πότε επιτρέπεται το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών.
-Αναλυτικές πληροφορίες από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Και δεύτερο βραβείο για την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης!

Διεθνές βραβείο για την κεντρική πλατεία Κοζάνης έπειτα από την πρωτιά στην κατηγορία των δημόσιων χώρων στα αρχιτεκτονικά βραβεία
Το βραβείο Αστικού Φωτισμού και Φωτισμού Τοπίου απονεμήθηκε στην Αρχιτέκτονα – Μηχανικό κα. Μάρα Σπρέντζα για τον φωτισμό που εφαρμόστηκε στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας της Κοζάνης.

Ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης για τις υψηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών


Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι από τo Σάββατο 5 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 9 Αυγούστου θα σημειωθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως κατά την διάρκεια της ημέρας , οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πολιτών(ηλικιωμένους, παιδιά και ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας).

Προκήρυξη: Πρόσληψη καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ. αρ. ΣΟΧ 1/2017

Πρόσληψης καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού
με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Προσλήψεις 2.868 ατόμων σε Τοπικές Ομάδες Υγείας: Θέσεις και στην Κοζάνη

Το υπουργείο Υγείας, δημοσιοποίησε την προκήρυξη για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος, συνολικά δύο χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα οκτώ (2868) ατόμων, τα οποία θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Π.Ε.Δ.Υ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) και των αποκεντρωμένων μονάδων τους, ως κατωτέρω:

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ:Συναυλία έντεχνης μουσικής στην Κοζάνη

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Χίλιες φωνές

Συναυλία έντεχνης μουσικής με νέους καλλιτέχνες θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 21:30 το βράδυ,στον αύλειο χώρο του.

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Πρώτο Βραβείο απέσπασε η πλατεία της Κοζάνης

Η πλατεία της Κοζάνης απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των δημόσιων χώρων στα αρχιτεκτονικά βραβεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών- Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

"Kozani On Line" : Καλό καλοκαίρι !!!

"Ο Αύγουστος  δεν έχει ειδήσεις"... 
είπε ο Ουμπέρτο Έκο

Και το να ζήσεις ένα μήνα χωρίς αυτές είναι μια επιλογή..
γιατί όλα κάποτε θέλουν και ένα -μικρό έστω- διάλειμμα.

Αύγουστος: Ηθη, έθιμα, γιορτές

Ο όγδοος μήνας του χρόνου, ο μήνας της Παναγιάς & των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες. Έχει 31 ημέρες και είναι ο αντίστοιχος του έκτου μήνα του παλαιού ημερολογίου, που ονομαζόταν Sextilis. Ονομάστηκε Αύγουστος προς τιμή του Οκταβιανού μετά την απονομή του τίτλου από τη ρωμαϊκή Σύγκλητο.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Κοζάνη: Τα σχολεία που εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση , με την οποία εντάσσονται  στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας οι  σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.

Μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας ο Τάσος Τσιουχάρας – Τι λέει η δικηγόρος του

Στις φυλακές Λάρισας μεταφέρθηκε ο Αναστάσιος Τσιουχάρας. Ο ίδιος βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών από την πρώτη μέρα της κράτησής του, εκτίοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά της συζύγου του Ανθής Λινάρδου.

Εντοπίστηκε το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό στην Κω

Νέα δεδομένα σχετικά με τα ρήγματα στην περιοχή της Κω έρχονται στο φως, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό. Οι επιστήμονες εντόπισαν το ρήγμα που έδωσε τον πολύ ισχυρό σεισμό τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου και την περίοδο αυτή παρακολουθούν τους εκατοντάδες μετασεισμούς.

Τι κινδύνους κρύβουν τα καλοκαιρινά τατουάζ με χένα

Τα προσωρινά τατουάζ χενα αποτελούν μόδα του καλοκαιριού. Ωστόσο κρύβουν κινδύνους όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph

Mια 16χρονη από την Αγγλία αποφάσισε να ζωγραφίσει ένα σχέδιο στο αριστερό της πόδι, όμως οι επιπλοκές που αντιμετώπισε την έστειλαν τελικά στο νοσοκομείο.

Κοζάνη: Ενημέρωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τα συννημένα σχέδια, τις σχετικές Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την σχετική σήμανση που έχει τοποθετηθεί θα γίνουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα αρχίσουν να ισχύουν από την Πέμπτη 03/08/2017 :

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κοζάνης για την πρόληψη πυρκαγιών

Η χρονική περίοδος που διανύουμε θεωρείται η πλέον επικίνδυνη για την εκδήλωση δασικών και χορτολιβαδικών πυρκαγιών, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που σε συνδυασμό με του ισχυρούς ανέμους και την μεγάλη ανάπτυξη της βλάστησης, είναι δυνατόν να προκαλέσει απρόβλεπτες και δυσμενείς επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο με καταστροφικές συνέπειες στην περιουσία αλλά και την ζωή των πολιτών, καθώς και στο φυσικό περιβάλλον.

Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό έξω από την Κοζάνη


Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2017 όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα του δρόμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα απ’ το σπίτι

Με τρία πράγματα συνδέουμε το καλοκαίρι: με την παραλία, τις διακοπές αλλά και τα… έντομα που υπερ-πολλαπλασιάζονται τους θερινούς μήνες και που προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τα εξουδετερώσουμε. Όταν, μάλιστα, αυτά στήνουν το σπίτι τους, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, δεν γίνεται να μην αναλάβουμε δράση. Πώς όμως;

Guardian: Ο Τσίπρας πανηγυρίζει και οι Έλληνες υποφέρουν

Εκτενές ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ελλάδα φιλοξενεί ο Guardian με τα σχόλια να μην είναι και ιδιαίτερα κολακευτικά. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει βέβαιος πως «τα χειρότερα είναι πίσω μας», ωστόσο ο ελληνικός λαός δεν είναι το ίδιο αισιόδοξος, τονίζει χαρακτηριστικά.

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

«Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη έρχονται στην Κοζάνη

Με διερμηνεία στη νοηματική

«Οι Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, η κωμωδία που μιλάει …άλλη γλώσσα ξεκίνησε  το καλοκαιρινό της ταξίδι με πρώτο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης, στις 29 Ιουλίου.

Η πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!» στο υπαίθριο Θέατρο Κοζάνης

Όταν η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο, όταν οι μαζικές απολύσεις ή οι μειώσεις ωραρίου και αμοιβών έχουν μετατραπεί σε καθημερινή υπόθεση και η ζωή έχει γίνει δυσκολότερη από ποτέ, τότε… οι απλοί άνθρωποι ξεσηκώνονται, ο ένας μετά τον άλλο υψώνουν ανάστημα και φωνή διαμαρτυρίας! Αυτό είναι το θέμα που πραγματεύεται η πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!», με την οποία το Θέατρο Έκφραση θα ταξιδέψει το φετινό καλοκαίρι σε όλη την Ήπειρο αλλά κι εκτός αυτής. Τη διασκευή – σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου.

Άνοιξε ο δρόμος για βιοκλιματικό πάρκο και χώρους πολιτισμού στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ στην Κοζάνη

Μια σπουδαία στιγμή για την Κοζάνη αποτελεί η παραχώρηση προς αξιοποίηση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού στο Δήμο Κοζάνης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον ΟΣΕ ΑΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ.