Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Καλλιάνος : Διαταραχή στον καιρό τη Δευτέρα

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει υποχωρήσει ο υδράργυρος και επομένως η ζέστη να είναι ανεκτή, όμως τη Δευτέρα θα αλλάξουν περαιτέρω τα δεδομένα αφού διαφαίνεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή που θα δώσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Σφραγίζεται οριστικά η βρύση των Αγίων Αναργύρων από τον Δήμο Κοζάνης

Έπειτα από τη νέα ανάλυση του νερού που προέκυψε στη βρύση των Αγίων Αναργύρων στις 7 Αυγούστου 2017, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για πόση με την ένδειξη «δεν ικανοποιούν υγειονομική διάταξη», όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο της ΔΕΑΥ Κοζάνης .

Έρχονται προγράμματα απασχόλησης για 16.500 νέους ανέργους

Οι άνεργοι νέοι θα βρεθούν για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των πολιτικών απασχόλησης του υπουργείου Εργασίας, καθώς η Ελλάδα κατέχει το πανευρωπαικό ρεκόρ στη νεανική ανεργία, με έναν στους δύο νέους να βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου «Πλατάνια» στην Κοζάνη

22 και 23 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Συλλόγου «Πλατάνια» στην Κοζάνη.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας

Το ιδανικό βάρος ενός ατόμου μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο ενός άλλου ατόμου και ας έχουν το ίδιο ύψος. Εάν εσείς οι ίδιοι συγκρίνετε τον εαυτό σας με την οικογένεια και τους φίλους σας, τότε το πιο πιθανό είναι είτε να νομίζετε ότι δεν έχετε κανένα πρόβλημα, αν περιβάλλεστε από παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα, είτε ότι έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα, αν όλοι γύρω σας έχουν σώμα... μοντέλου.
Ένας απλός, βασικός “μπούσουλας” για το ιδανικό βάρος, αφορά σαφέστατα το ύψος σας.

Πανελλήνιες 2017: Ώρα μηδέν για Βάσεις, πότε ανακοινώνονται – Ημερομηνία, τελευταίες εκτιμήσεις:

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου ή τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι βάσεις 2017 των σχολών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας.
Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση των βάσεων 2017. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Έναρξη του Διεθνούς Σεμιναρίου Μουσικής Κοζάνης 2017 την Κυριακή 20 Αυγούστου

Το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ) ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 20 Αυγούστου με την υποδοχή των μαθητών , το Γκαλά των καθηγητών και μια πανηγυρική έναρξη-συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης στις 20.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Προσφορά κατοικίας σε πολύτεκνη οικογένεια από την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Μια δεύτερη ευκαιρία δίνει η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης σε πολύτεκνες οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, από την Αθήνα, προσφέροντας τους σπίτια σε εγκαταλελειμμένα χωριά της περιοχής Βοΐου.

Αλλαγές από 1η Σεπτεμβρίου στις επισκέψεις σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός εξέδωσε οδηγίες προς τους συμβεβλημένους γιατρούς για τον αριθμό των ημερήσιων επισκέψεων αλλά και τον τρόπο που θα γίνονται.
Αλλαγές έρχονται από την 1η Σεπτεμβρίου στις επισκέψεις των ασφαλισμένων σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Οι αλλαγές αφορούν τόσο στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκέψεων ανά ημέρα, όσο και στον τρόπου που θα γίνονται οι επισκέψεις αυτές.

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Ποιο σχήμα διαφέρει από τα άλλα; Αυτό το τεστ προβλέπει το Αλτσχάιμερ λένε επιστήμονες

Η ασθένεια του Αλτσχάιμερ είναι μια μορφή άνοιας. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι αν εντοπιστούν εγκαίρως οι πρώιμες αλλαγές στον εγκέφαλο μέσω εξειδικευμένων τεστ, θα μπορούσαν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη αντιμετώπιση της νόσου.

1ο τουρνουά ποδοσφαίρου Δυτικής Μακεδονίας: ΔΑΚ Κοζάνης - Κυριακή 20 Αυγούστου

Την Κυριακή  20 Αυγούστου στο ΔΑΚ Κοζάνης  ο Μακεδονικός Κοζάνης   σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και  τον ΟΑΠΝ Κοζάνης   διοργανώνει το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου Δυτικής Μακεδονίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ  ΕΙΣΑΙ ..!! στο οποίο θα  συμμετάσχουν  εκτός του διοργανωτή Μακεδονικού Κοζάνης , ο Μακεδονικός Φούφα, ο Μακεδονικός Σιάτιστας και ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα.

15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών - Σιάτιστα 19 Αυγούστου ΄17

Ο Δήμος Βοΐου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις υποδοχής της φλόγας της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που θα γίνει στη Σιάτιστα το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017.

Διαβήτης: Φόβοι ότι μπορεί να είναι μεταδοτικός – Ποιες οι ομοιότητες με τη «νόσο των τρελών αγελάδων»

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν υποψίες, μετά από πειράματα σε ζώα, ότι ο διαβήτης μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τρόπο παρόμοιο με τη νόσο των τρελών αγελάδων.
Διαβήτης - Η τελευταία αυτή νόσος μεταδίδεται μέσω τοξικών πρωτεϊνών (των λεγομένων πριονίων), που εξαπλώνονται όπως ένας λοιμογόνος παράγων. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι μία άλλη πρωτεΐνη που εμπλέκεται στο διαβήτη και έχει ομοιότητες με τα πριόνια, μπορεί επίσης να μεταδώσει τη νόσο.

Κοζάνη: Επείγουσα έκκληση για αίμα

Ο 17χρονος Λεωνίδας Θεοδωρίδης νοσηλεύεται στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και χρειάζεται αίμα.

Παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν.

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων... σε λίγες μέρες στην Κοζάνη

«Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» του Λιούις Κάρολ σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.
Οι μαγικές σβούρες φέρνουν κοντά στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα όλου του κόσμου !
Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών , Δημήτρης Αδάμης , διασκευάζει τα βιβλία του Λιούις Κάρολ και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά.

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

ΔΕΗ: Μετά τις πωλήσεις, ακολουθούν οι αναβαθμίσεις

Μια διαφορετική διάσταση σε σχέση με τις προοπτικές των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναδεικνύεται μέσα από διάφορες ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Αν προσπαθήσει κανείς να συνδυάσει διάφορα κομμάτια του παζλ που βρίσκονται διάσπαρτα εδώ κι εκεί, τότε προκύπτει ότι ενδέχεται να επίκεινται και εξελίξεις που επεκτείνονται και πέραν του πλαισίου της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές που επιβάλλει την «αποεπένδυση» του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης.

Ζευγάρια με διαφορά ηλικίας: Ευτυχισμένα, αλλά όχι για πολύ…

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δηλώνουν πιο ικανοποιημένοι από τον γάμο τους όταν το ταίρι τους είναι αρκετά χρόνια μικρότερο σε ηλικία, όμως αυτή η ικανοποίηση φαίνεται ότι με τα χρόνια «σβήνει», δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ.

Πώς ανακαλύφθηκε το τυρογαριδάκι

Κολλούν στα δόντια μας, αλλάζουν το χρώμα των δακτύλων μας και γεμίζουν τον κόσμο με τις μικρές νιφάδες τους. Κι όμως είναι ακαταμάχητα!
Κανείς δεν ξέρει γιατί τα παιδιά λατρεύουν τόσο φανατικά τα γαριδάκια, μια συνήθεια που οι περισσότεροι σπεύδουν βεβαίως να διατηρήσουν και στην ενήλικη ζωή τους ως ανομολόγητη διατροφική αμαρτία.

Η ελληνική λέξη που δεν υπάρχει σε άλλη γλώσσα και που έγινε ρεπορτάζ στο BBC

Είναι μια λέξη που διαχρονικά θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Και είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε συχνά. Ωστόσο, εάν προσπαθήσουμε να την μεταφράσουμε σε άλλη γλώσσα, είναι αλήθεια ότι θα δυσκολευτούμε.

Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για θέσεις ιατρών υπαίθρου και σε ιατρεία του Ν.Κοζάνης

Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για θέσεις ιατρών υπαίθρου σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Οι Παναγίες του Δεκαπενταύγουστου στη Β. Ελλάδα

Αμέτρητες εκκλησίες και μοναστήρια στη Βόρεια Ελλάδα, αφιερωμένα στην Παναγία, γιορτάζουν στις 15 Αυγούστου την Κοίμηση της Θεοτόκου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, προσελκύοντας χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Κοζάνη: Πλήθος πιστών την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στο ξωκλήσι της Παναγίας

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στο ξωκλήσι της Παναγίας της Κοζάνης
 για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Δικαπιντίζει ου Αύγουστους, πυρώσ κι μην αντρέπισι!

Ο Αύγουστος με αγχώνει!
Ό,τι και να πεις γι’ αυτόν, κι όσα «Καλό μήνα» και να ευχηθείς… είναι ένα τέλος! Σαν να σου γνέφει αντίο το καλοκαίρι και να σου κάνει νόημα «τα κεφάλια μέσα σε λίγο, παιδιά!» Πού να χρειάζεται να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι επαγγελματικά και για την καινούργια χρονιά !
Γιατί, κακά τα ψέματα, για τους περισσότερους επαγγελματίες η χρονιά αρχίζει το Σεπτέμβριο.

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 
 Η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, που η Εκκλησία μας γιορτάζει, στις 15 Αυγούστου,   είναι η μεγαλύτερη, ίσως δε και η παλαιότερη από τις Θεομητορικές γιορτές, που καθιέρωσε η Εκκλησία,  για να τιμήσει τη Μητέρα του Κυρίου μας.
 Γιορτάζεται, από το Χριστιανικό κόσμο, στις 15 Αυγούστου και ονομάζεται « ημέρα της Θεοτόκου Μαρίας».

Οι «Περσείδες» από τον ψηλό Αη Λιά στην Κοζάνη

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα κορυφώθηκε η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.

ΟΑΕΔ: Όλα τα προγράμματα για ανέργους έως το τέλος του 2017

Προγράμματα που συνολικά αναμένεται να εντάξουν στην αγορά εργασίας πάνω από 45.000 ανέργους έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα κι έως το τέλος του χρόνου. Αποτελούν έναν συνδυασμό παλαιών και νέων, καθώς πλέον αξιοποιείται και ο μηχανισμός διάγνωσης των αναγκών στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα μεταξύ τους να υπάρχουν προγράμματα με σχεδιασμένα με βάση ηλικιακά κριτήρια αλλά και άλλα που απευθύνονται σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας. Αναλυτικά πρόκειται για τις εξής δράσεις:

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Βουτιές δροσιάς...στην Κοζάνη!

Οι καταρράκτες στο Βελβεντό αποτελούν ένα ειδυλλιακό μέρος για όσους δεν πήγαν διακοπές και θέλουν να δροσιστούν και να «ξεφύγουν» λίγο από την καθημερινότητα αλλά και τον καύσωνα που επιμένει αυτές τις μέρες.