Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ο ελληνικός κρόκος ταξιδεύει στην Κίνα

Ο ελληνικός κρόκος ταξιδεύει στην Κίνα σαν φάρμακο
Με την πραγματοποίηση της εξέλιξης αυτής, «το "χρυσάφι" της ελληνικής γης θα "φωτίσει" τα ράφια των κινεζικών φαρμακείων.
Αποδίδει καρπούς η πολύμηνη συνεργασία του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης (του Δ.Σ., των στελεχών και του Προέδρου του, κ. Ν. Πατσιούρα) και του Βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Γιάννη Θεοφύλακτου με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες (ΥΠΑΑΤ, ΕΟΦ, ΥΠΕΞ κτλ) για την εξαγωγή του κρόκου Κοζάνης στην Κίνα.

Στο Συμβούλιο της Επικράτειας προσφέυγουν οι Δήμοι Κοζάνης και Βοϊου για τα διόδια στην Εγνατία

Στο Συμβούλιο της Επικράτειας προσφέυγουν οι Δήμοι Κοζάνης και Βοϊου για τα διόδια στην Εγνατία.


Συμμετοχή φοιτητών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό προγραμματισμού “IEEEXtreme Programming Competition 11.0”

Στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό προγραμματισμού “IEEEXtreme Programming Competition 11.0”  συμμετέχουν φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μέλη του φοιτητικού παραρτήματος της ΙΕΕΕ (IEEE Student Branch) του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στην Καστοριά.

Φωτεινή Αγραφιώτη: “Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η απόλυτη νοημοσύνη”

Ήταν 2001 όταν η Φωτεινή Αγραφιώτη άφηνε την Κόζανη και περνούσε την πόρτα του Πολυτεχνείου Χανίων. Πέντε χρόνια αργότερα θα πραγματοποιούσε το μεγάλο επαγγελματικό της άλμα για το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Εκεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε όλο τον Καναδά αλλά και την Αμερική να μιλούν για το έργο της. Αιτία; Μια πατέντα-ευρεσιτεχνία που η ίδια ανακάλυψε, η οποία και οδήγησε στην αλάνθαστη ταυτοποίηση των ανθρώπων.