Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες με τρένο! To λευκό βέλος που τρέχει με 250 χιλιόμετρα

Μέχρι το τέλος του 2019 θα ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 3,5 ώρες. Η μείωση της χρονικής διάρκειας του σιδηροδρομικού ταξιδιού Αθήνα-Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), Κωνσταντίνο Πετράκη που μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει καταστεί λειτουργικό το νέο τμήμα Τιθορέας-Δομοκού της σιδηροδρομικής γραμμής, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου των 3,5 ωρών.

Σκoτώθηκε από το smartphone του. Ένα βίντεο που συγκλονίζει

O Jonas είναι 24 ετών, του αρέσει να ακούει μουσική και να συζητάει με τους φίλους του μέσω του smartphone του.
Ο ίδιος είναι έτοιμος να περάσει μια εμπειρία που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του.Αυτό το βίντεο δείχνει συνοπτικά και με έντονο τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα.
Την αλόγιστη χρήση του κινητού.

Σύλληψη 42χρονης για τρεις περιπτώσεις κλοπής σε περιοχή της Κοζάνης

Συνελήφθη την 04-11-17 το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων – Βελβεντού, 42χρονη ημεδαπή για -2- διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και -1- απόπειρα κλοπής από οικίες σε περιοχή της Κοζάνης.

Τη δημιουργία Εθνικού Καταλόγου Γεωτόπων προωθεί η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία

Πρωτοβουλία για τη σύνταξη ενός Εθνικού Καταλόγου Γεωτόπων της Ελλάδας ανέλαβε η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία (ΕΓΕ). Γεώτοποι θεωρούνται τα γεωλογικά μνημεία μιας χώρας, από σπήλαια και λίμνες, έως πετρώματα και παλαιοντολογικά απολιθώματα, που έχουν αισθητική και επιστημονική αξία και τα οποία πρέπει να προστατευθούν, να αναδειχθούν και να μελετηθούν.