Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Το 2017 ήταν μία ταραγμένη χρονιά: Οι μεγάλοι νικητές και οι χαμένοι

Το 2017 ήταν μία ταραγμένη χρονιά που ξεκίνησε με την εγκατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και σημαδεύτηκε από σειρά εκλογικών αναμετρήσεων που μετέβαλαν το ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο. Η ευρωπαϊκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico ανακηρύσσει τους νικητές και τους χαμένους της χρονιάς που φεύγει.

Βγήκαν και φέτος οι καμήλες στην Αιανή Κοζάνης

Για ακόμα μία χρονιά τιμήθηκε η παράδοση στην Αιανή Κοζάνης με την αναβίωση του εθίμου με τις καμήλες, την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου. Το έθιμο συμβολίζει την επίσκεψη των τριών μάγων στη σπηλιά του νεογέννητου Χριστού και σε αυτό πρωταγωνιστεί η καμήλα, την οποία παριστάνουν δύο νέοι κρυμμένοι κάτω από κουρελούδες.

Πρόγραμμα εορτασμού της πρωτοχρονιάς στην πόλη της Κοζάνης

Με την ανατολή του Νέου Έτους 2018, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι
παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Α. Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

1. Ώρα 10:30 π.μ. Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

2. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης θα ανταλλάξει στο Γραφείο του στη ΖΕΠ Κοζάνης, τις καθιερωμένες ευχές με τις τοπικές Αρχές και τους πολίτες της περιοχής.

Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά - Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Έθιμα και συμβολισμοί

Η Πρωτοχρονιά αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του νέου έτους και μαζί μ’ αυτό την αρχή για μία νέα ζωή. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φεύγοντας ο παλιός χρόνος παίρνει μαζί του κι ό,τι κακό είχε και περιμένουν να έρθει ο νέος με τα δώρα του. «Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα, με τραγούδια, με χαρά».

15 εικόνες και ιστορίες που σημάδεψαν το 2017


..με τον φακό του Reuters

Δεκαπέντε φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2017... Ή μάλλον δεκαπέντε ιστορίες μέσα από τις εικόνες φωτογράφων του Reuters. Από τα δάκρυα του Μπαράκ Ομπάμα στην αποχαιρετηστήρια ομιλία του και την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ μέχρι τη φωτιά στον Πύργο Grenfell και την επέλαση του τυφώνα Χάρβει στο Τέξας.

Δείτε τις εικόνες: